Έκτακτο – Κομισιόν σε Τουρκία: Απομακρύνετε τους μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα!

1373

Στίγμα των προθέσεων της Κομισιόν αναφορικά με την κατάσταση στον Έβρο έστειλε λίγο πριν τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν η πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

 

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έστειλε μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν τη συνάντησή τους, ότι η Τουρκία θα πρέπει να μετακινήσει πρόσφυγες και μετανάστες μακριά από τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο.

«Η εξεύρεση λύσης στην κατάσταση θα απαιτήσει ανακούφιση της πίεσης στα σύνορα» δήλωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης.Όπως ανέφερε ακόμα για τη διασφάλιση του δικαιώματος ασύλου, χρειάζονται αμέσως «υποστήριξη τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ελλάδα, καθώς και η μεταφορά στην ηπειρωτική Ευρώπη των ανθρώπων – ιδιαίτερα των ανηλίκων – που έχουν φθάσει στα ελληνικά νησιά».

Η δήλωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έρχεται λίγο πριν τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες τόσο της ίδιας όσο και του προέδρου της Ε.Ε. Σαρλ Μισέλ, όπου αναμένεται να συζητηθούν μέτρα μείωσης της έντασης στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Περισσότερα σε λίγο…