
Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά του κορονοϊού, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να πληρώνουν τα δάνειά τους. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν αίτημα στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται
Την απόφαση να «παγώσει» για έξι μήνες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020, η καταβολή των δόσεων των επιχειρηματικών δανείων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα μέτρα κατά της πανδημίας ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών
«Οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας.
Ως άμεση πρωτοβουλία και λαμβάνοντας υπόψη την ευελιξία που παρέχουν οι εποπτικές αρχές υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες, ανακοινώνουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεολύσια) που οφείλονται από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020. Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.