Έρχεται διάγγελμα Μητσοτάκη για το Πάσχα και το σχέδιο άρσης του lockdown

95

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει με διάγγελμα τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται τις επόμενες ώρες- έως και αύριο, Πέμπτη- για τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα, αλλά και το σχέδιο άρσης του lockdown.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός με διάγγελμα θα εξηγήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα όσα θα ισχύσουν το Πάσχα, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις αλλά και τις εκκλησίες.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τα μέσα Μαΐου- όταν θα ανοίξει ο τουρισμός- ως ημερομηνία ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στην «Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus» της ΝΔ.

Στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων.

Στις 5 Μαΐου αναμένεται ότι το λιανεμπόριο θα επανέλθει στην κανονική λειτουργία του, δηλαδή δίχως να απαιτείται η αποστολή SMS και τα ραντεβού. Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Οι πιθανότερες ημερομηνίες για αυτό το βήμα είναι από τις 6 έως τις 12 Μαΐου, ή 5-10 Μαΐου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, το χρονοδιάγραμμα που είναι στο τραπέζι προβλέπει άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου.

 

 

 

πηγή lifo.gr