Έρχεται χαράτσι 22% για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες

130

Θα πληρώσουν όλοι όσοι δεν χρησιμοποιούν τις κάρτες συναλλαγών

Χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι που βάζουν στόχο και ελπίζουν να πιάσουν το όριο για το αφορολόγητο. Πίσω όμως από τη μείωση του φόρου, υπάρχει ένας επιπλέον φόρος που επιβαρύνει όσους δεν καταφέρουν να πιάσουν τα όρια

Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες κινδυνεύουν με χαράτσι εάν μέσα στις επόμενες
81 ημέρες δεν καταφέρουν να καλύψουν τα όρια μέσω πληρωμών από κάρτες. Οι πληρωμές με κάρτες είναι μονόδρομος όχι μόνο για την εξασφάλιση του αφορολόγητου, αλλά και για να μην υπάρξει η επιβάρυνση 22%, επί των ηλεκτρονικών αποδείξεων που δεν συγκεντρώνονται.

Το ποσό αρχίζει να μετράει από την Ιανουαρίου κάθε χρόνο και οι φορολογούμενοι πρέπει να το καλύψουν ως τις 31 Δεκεμβρίου. Έτσι όσοι είναι δικαιούχοι αφορολόγητου πρέπει να συγκεντρώσουν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, συγκεκριμένο ποσό ανάλογα με το εισόδημα τους.

Στις δαπάνες που λαμβάνονται υπόψη για την κατοχύρωση του αφορολογήτου δεν περιλαμβάνονται ενοίκια, τέλη κυκλοφορίας, αγορές οχημάτων και σκαφών, αεροσκαφών και αγορές ακινήτων. Επιπλέον δεν περιλαμβάνονται οι πληρωμές φόρων, δόσεων δανείων και οι αγορές επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κ.λ.π.)