Έρχεται με ρεκόρ συμμετοχών το «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού» by Morgana (Teaser Video)

33

 

 

Την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε δύο πολύ σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς θα έχουν οι κορυφαίες χορευτές και χορεύτριες που θα αναδειχθούν από το «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Οι διοργανωτές εξασφάλισαν σημαντικές συνεργασίες με το « International Ballet & Contemporary Dance Competition Domenico Modugno», στην Ιταλία και το «Young Stars Ballet Competition», στη Ρουμανία και όσοι συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους ως εκπρόσωποι της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Δείτε το Teaser από το Gala των νικητών του 2ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χορού 2017

Οι συμμετοχές για το «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού» έχουν ολοκληρωθεί και στη διοργάνωση θα πάρουν περισσότεροι από 500 χορευτές και χορεύτριες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Θα υπάρχουν συμμετοχές και από την Κύπρο. «Το επίπεδο του Κλασικού και Σύγχρονου Χορού αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο στην Ελλάδα με αποτέλεσμα πολύ σύντομα οι χορευτές μας να μπορούν να διεκδικήσουν διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Σίγουρα σε αυτό συμβάλλουν και οι χαρισματικοί χορογράφοι που συνοδεύουν τους νέους καλλιτέχνες. Η ημέρα του Πρωταθλήματος είναι σημαντική διότι θα συγκεντρωθούν μαζί, σχολές χορού απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδος και της Κύπρου.

Ο χορός αποτελεί πάντα τον πιο ευγενικό συναγωνισμό και προωθεί την ψυχοσωματική ισορροπία των νέων», δήλωσε η Ramona Palade, μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος.
Οι κριτές για το 3o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού & Σύγχρονου Χορού 2018
είναι η Φωτεινή Ασημακοπούλου που ανήκει στην κριτική επιτροπή του Πρωταθλήματος.
Απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη.Συνεργάστηκε με το Ωδείο Ηρώδου Αττικού υπό την αιγίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών,με την ομάδα «omad@nce»,το εργαστήρι χορού Λευκάδος και το Ελληνικό χορόδραμα της Ραλλού Μάνου.
Το 2006 έλαβε υποτροφία για την συμμετοχή στο σεμινάριο σύγχρονου χορού Alvin Ailey American dance Theater,στο πανεπιστήμιο Jacob’s Pillow Dance school of Massachusetts.Απο το 2006 εως το 2015 υπήρξε μέλος του Αέναον Χοροθέατρου του Daniel Lommel με παραστάσεις σε Ελλάδα(θεατρικές σκηνές της Αθήνας,στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος,στην Μικρή Επίδαυρο)και εκτός σε Αίγυπτο και Γαλλία.
Καλούμε τους φίλους του χορού να βρεθούν στις 4 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών και με την παρουσία τους να στηρίξουν την προσπάθεια των χορευτών», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πρωταθλήματος, Βέρα Λεβογιάννη.
Και αυτή τη χρονιά στην Κριτική Επιτροπή θα βρίσκονται αναγνωρισμένοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Ελένη Κλάδου που αποτελεί ενεργό μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Πέννυ Διαμαντοπούλου χορογράφος στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και της ομάδας χορού “ΑΡΘΡΩΣΙΣ”, η Olga Jurbina και ο Bledi Latifi, χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε βασικούς ρόλους και ρόλους Solist, η Ζωή Ευσταθίου, η οποία διδάσκει σε σημαντικά studios της Ευρώπης και χορεύει στην ομάδα ” Rosas ” της χορογράφου Anne Teresa De Keersmaeker, καθώς, επίσης, και η Ramona Palade μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των διεθνών διαγωνισμών, Young Star Ballet Competition (Sibiu, Romania), International Ballet and Contemporary Dance Competition, Domenico Modugno” (Lecce, Italy) .
http://www.morgana.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας