Έρχεται το νομοσχέδιο για τα αναδρομικά ένστολων, πανεπιστημιακών, γιατρών και δικαστικών

159

Μπαράζ από νομοσχέδια που περιλαμβάνουν διατάξεις για μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, επιστροφές αναδρομικών, επιδόματα και κοινωνικά μερίσματα που παίρνουν το δρόμο για την Βουλή καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Ο χορός θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα με το νομοσχέδιο για την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς και δικαστικούς.

Τελικές αποφάσεις για τις ελαφρύνσεις και παροχές δεν έχουν ληφθεί από τους ευρωπαίους δανειστές αλλά το ΔΝΤ, μέσω του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις, επανέλαβε τη θέση του υπέρ των περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητο ώστε να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά και κοινωνικά αντίμετρα. Παρέπεμψε όμως για τις αποφάσεις στις συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων θα ανοίξει το δρόμο για την εφάπαξ καταβολή των ποσών στους δικαιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Τα αναδρομικά που θα εισπράξουν οι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων ξεκινούν από 1.400 ευρώ και υπερβαίνουν ακόμα και τις 20.000 ευρώ. Η περίοδος για την οποία θα καταβληθούν τα ποσά διαφέρει ανάλογα με τον κλάδο αλλά και με το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων και ειδικότερα:

  1. Ένστολοι: Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα λάβουν αναδρομικά 1.400 έως 11.000 ευρώ για το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου 2012 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016.
  2. Γιατροί του ΕΣΥ: Πλην της αποζημίωσης εφημεριών, θα καταβληθούν αναδρομικά ποσά για το χρονικό διάστημα από 13 Νοεμβρίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2016.
  3. Πανεπιστημιακοί: Στα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων θα επιστραφούν αναδρομικά για το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2016.
  4. Δικαστικοί: Προβλέπεται η καταβολή του υπολοίπου 50% της διαφοράς αποδοχών για το χρονικό διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2014.
    Στη συνέχεια το δρόμο για τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε επιστήμονες ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν μέτρα τα οποία έχουν ενσωματωθεί στο προσχέδιο προϋπολογισμού και αφορούν σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών νέων εργαζομένων και επιδότηση ενοικίου.

 

ΠΗΓΗ :newsit.gr