Ερώτηση Π. Σκουρολιάκου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών – Υποδομών και Μεταφορών για το Πανόραμα

99

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής του Πανοράματος του Δήμου Αχαρνών σχετικά με τα χρονίζοντα προβλήματα βασικών υποδομών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους

 

Θέμα «Σοβαρές ελλείψεις υποδομών στην περιοχή Πανόραμα του Δήμου Αχαρνών»

Σε διαδοχικές επιστολές τονίζουν στους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης πως πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί το Σχέδιο Πόλεως, το οποίο έχει πάρει ΦΕΚ από το 1994 και η Πράξη Εφαρμογής έχει υπογραφεί το 2002 αλλά δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, αναφέρουν πως, αν και είναι σχεδιασμένοι και προβλέπονται, δεν υπάρχουν καθόλου κοινόχρηστοι χώροι (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κ.λ.π). Επίσης, δεν έχει γίνει σχεδόν καμία ασφαλτόστρωση δρόμων, με αποτέλεσμα άνω του 40% να είναι χωματόδρομοι και οι υπόλοιποι να είναι κακής κατασκευής προ της ένταξης στο Σχέδιο Πόλεως.

Επίσης, καταγγέλλουν πως το υφιστάμενο Σχέδιο Πόλεως έχει αποδειχθεί πολύ κακής ποιότητας και χρήζει επείγουσας τροποποίησης σε καίρια σημεία του καθώς είναι ανέφικτο να υλοποιηθεί. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι που δεν έχουν διανοιχτεί γιατί διέρχονται μέσα από σπίτια ή άλλες κατασκευές αλλά ο Δήμος αδυνατεί να αποζημιώσει, με αποτέλεσμα να παραμένουν πολλές ιδιοκτησίες χωρίς καθόλου οδική πρόσβαση και αρκετές περιοχές με σοβαρά προβλήματα πρόσβασης.

Παράλληλα, οι κάτοικοι αναφέρουν πως στην καθημερινότητά τους αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα όπως η καθαριότητα, η αποκομιδή απορριμμάτων και η ασφάλειά τους λόγω μη επαρκούς αστυνόμευσης.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που σκοπεύουν να αναλάβουν ώστε να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής του Πανοράματος του Δήμου Αχαρνών;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)