Γιος πασίγνωστης αστρολόγου στο κύκλωμα με τα 300 κιλά κοκαΐνης

208

Γιος πασίγνωστης Ελληνίδας αστρολόγου φέρεται να εµπλέκεται στο κύκλωµα διακίνησης ναρκωτικών που θα μετέφερε 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.

Ως «εγκέφαλοι» της χρηματοδότησης της οργάνωσης και του συντονισμού της μεταφοράς της κοκαΐνης φέρονται να είναι τόσο ο ίδιος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αθήνα, όσο και ένας ακόμη Έλληνας µε έναν Αλβανό που συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης δίωξης Ναρκωτικών.

Με βάση αστυνομικές πηγές, αρχηγικό ρόλο είχε ο δεύτερος Έλληνας που συνελήφθη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης µάντρας αυτοκινήτων στο Κορωπί, µε εισαγωγές οχημάτων από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία. Ο ίδιος, μάλιστα, βρισκόταν εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο των Αρχών ως ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη σε κρύπτες και μέσα σε ειδικές συσκευασίες σε ιστιοπλοϊκό στον Ισημερινό, όπου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άλλα έξι άτομα.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα φέρονται να έδωσαν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για τη µεταφορά της κοκαΐνης στην Αυστραλία, µε τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ποσότητα αυτής να την «έσπρωχναν» σε δεύτερο χρόνο και στην Ελλάδα. Και οι τρεις φαίνεται ότι έστησαν βήμα προς βήμα τη μεταφορά της κοκαΐνης προς την Αυστραλία, ενώ υπεύθυνος για τη μίσθωση και την επάνδρωση του ιστιοπλοϊκού φέρεται να ήταν ο Αλβανός συλληφθείς.

Οι εμπλεκόμενες διωκτικές Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα κανάλια επικοινωνίας που είχαν τα µέλη του πολυδαίδαλου κυκλώματος ανά τον κόσμο. Για τον λόγο αυτό ο αριθμός των συλλήψεων, που μέχρι χθες το βράδυ ανέρχονταν συνολικά σε εννέα, αναμένεται να αυξηθεί.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ