Η δήλωση του προέδρου της Οικονομικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου για τις συντάξεις

127

Ρομπέρτο  Γκουαλτιέρι: ‘’Σοφή η απόφαση της Αθήνας για τις συντάξεις’’

‘’Σοφή’’ χαρακτήρισε την απόφαση της ελΕυρωκοινοβουλίοληνικής κυβέρνησης να συμπεριλάβει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 τη μη περικοπή των συντάξεων, ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων της Επιτροπής με τα εθνικά κοινοβούλια για τις οικονομικές πολιτικές της Ευρωζώνης, ο κ. Γκουαλτιέρι έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την έξοδο από το μνημόνιο. Επιπλέον σημείωσε, ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει υψηλότερα του στόχου πρωτογενή πλεονάσματα.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα ξεπερνάει τον όρο του πρωτογενούς πλεονάσματος και του ελλείμματος. Το συμπληρωματικό 1%, που είχε προβλεφθεί αρχικά από το ΔΝΤ, επετεύχθη βάσει προβλέψεων που δεν υλοποιήθηκαν’’ δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους που έχει δεσμευτεί για το 2018 και το 2019 εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνοντας

‘’Η επιδίωξή μας είναι να πείσουμε τους πάντες. Την Κομισιόν, το Eurogroup, ακόμη και το ΔΝΤ, ότι οι συμφωνίες είναι τηρητέες και ότι θα πετύχουμε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% και το 2019, χωρίς το αχρείαστο και αντι-αναπτυξιακό μέτρο, της περικοπής των συντάξεων’’ σύμφωνα με το tribune.gr.