Η κακοκαιρία σαρώνει την χώρα!

265

Ο «Ξενοφών»  συνεχίζει την επιθετική του δράση 

Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει το σφοδρό για την εποχή κύμα κακοκαιρίας. Ο  ”Ξενοφών” μας δείχνει ότι μπαίνουμε στο χειμώνα με θυελλώδεις ανέμους, βροχές και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας που θα συνεχιστεί!

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό δεν πραγματοποιήθηκε κανένα πρωινό δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου από το λιμάνι του Πειραιά ενώ δεμένα έμειναν τα πλοία σε Λαύριο και Ραφήνα μέχρι νεωτέρας.  Επίσης  δεκάδες είναι οι κλήσεις που δέχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώσεις δένδρων και αντικειμένων.

Κλειστά σχολεία στις Κυκλάδες

Κλειστά παρέμειναν  τα σχολεία σε  Άνδρο , Μύκονο και Τήνο λόγω των θυελλωδών ανέμων  για την προστασία των μαθητών και προς αποφυγή ατυχημάτων.

Όπως επιβεβαίωσε στο tvf.gr  μετεωρολόγος από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,  θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο  οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως από  8 έως και 10 μποφόρ.

Θα υπάρχουν βροχές  με έντονες καταιγίδες  στα νότια, το δυτικό Ιόνιο και το δυτικό Αιγαίο. Μέσα στο Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και επεκταθούν στην κεντρική και νότια Ελλάδα με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ενώ θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Κυριακής.