«Οι  Μάγισσες της Σμύρνης» αποθεώθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα τους

634

Ποιά είναι η μαγική τους συνταγή  και  τα μυστικά «συστατικά»

Το…φίλτρο επιτυχίας που έφτιαξε η  Μάρα Μεϊμαρίδη στους  τολμηρούς εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης, επιχειρηματίες  Πάνο Κατσαρίδη και  Γιάννη Κέντ, είχε «συστατικά» που άφησαν το κοινό όχι απλά μαγεμένο αλλά εκστασιασμένο! 

Αυτό συνέβη όχι  μόνο με απλό κοινό αλλά σχεδόν με όλη την σόουμπιζ, που τα πιο εκλεκτά της μέλη, κατέκλυσαν το Παλλάς, στην επίσημη πρεμιέρα για τις “Μάγισσες της Σμύρνης” 

Εμείς ως tvf.gr ανακαλύψαμε τα «συστατικά» αυτού του εκρηκτικού μαγικού φίλτρου επιτυχίας, στην πιο πολυσυζητημένη και επιτυχημένη παράσταση της θεατρικής σεζόν.

Δυνατός, καλοκουρδισμένος θίασος από τον «μάγο» της σκηνοθεσίας  Σταμάτη Φασουλή που «συμμάχησε» με την συγγραφέα των μπεστ σέλερς  Μάρα Μεϊμαρίδη. Μαζί τριπλασίασαν την  δόση του μαγικού φίλτρου.

Έπειτα  μια Ευθαλία  (Μαρία Καβογιάννη) που σαρώνει επί σκηνής!  Από κοντά, η σύγχρονη Κατίνα (Σμαράγδα Καρύδη) θηλυκό και «μάγισσα» μαζί, αποκαλυπτική και ανατρεπτική. Η Αττάρτη (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) σημαντική θεατρίνα, κερδίζει το νέο της σκηνικό «στοίχημα» από την πρώτη στιγμή. Επίσης έχουμε και την Φούλα  (Νικολέτα Βλαβιανού)  που είναι χείμαρρος  επί σκηνής.   

Ο Μέμος  Μπεγνής  και ο Μελέτης Ηλίας, ως γοητευτικοί  «Καραμάνοι» συνδυάζουν την ομορφιά με το ταλέντο και  υποστηρίζουν με δεινότητα τους ρόλους τους.

Απολαύσαμε  μια υπερπαραγωγή. Πανάκριβα κοστούμια  και περούκες από την έμπειρη  ενδυματολόγο Ντένη Βαχλιώτη  και μαγικά σκηνικά από την Αναστασία Σμαραγδή που φέρνει το θέατρο… πάνω κάτω!  Όσο για τα χορευτικά και την κινησιολογία των ηθοποιών, η υπογραφή του χορογράφου Δημήτρη Παπάζογλου είναι εγγύηση υπεροχής. Το ίδιο εντυπωσιακοί είναι και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου που φτιάχνουν  μια ατμόσφαιρα μυστικισμού στο ήδη μαγικό Παλλάς.

Μια νέα ελπίδα  στο θέατρο η Δανάη Μπάρκα ξεχώρισε στον ρόλο της αφηγήτριας ενώ στις ισχυρές «δυνάμεις» της …καλής  μαγείας επί σκηνής ήταν και οι:  Μαρία Αντουλινάκη, Γιώργος  Δεπάστας ,Ευγενία Σαμαρά  αλλά και όλος ο θίασος, προσεγμένος  στην λεπτομέρεια.

Με τόσα  ακριβά  και μοναδικά «συστατικά» πώς να μην πετύχει το φίλτρο των Μαγισσών της  Σμύρνης; Αν και πολύωρη η… κατασκευή του –διήρκησε σχεδόν τρεισήμισι  ώρες -άξιζε η αναμονή!

Μας συνεπήρε κάθε φάση από την «ιεροτελεστία» του…μαγικού επί σκηνής. Αυτές οι «Μάγισσες της  Σμύρνης» που κυρίευσαν το Παλλάς  και τις ψυχές των λαμπερών καλεσμένων, ήρθαν για να μείνουν όχι μόνο μια σεζόν…Τα θερμά χειροκροτήματα και τα μπιζαρίσματα στο φινάλε ήταν μόνο η αρχή…