Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές

56

Ξεχάστε το… καλοκαιράκι. Από σήμερα και έως το τέλος της εβδομάδας, ο καιρός αλλάζει τροπάριο, η θερμοκρασία πέφτει και θα νιώσουμε φθινόπωρο

Βέβαια, αυτή η αλλαγή του καιρού δεν θα κρατήσει και πάρα πολύ. Γιατί όλοι προβλέπουν πως το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα πάρει ξανά την ανηφόρα.

Έως τότε, όμως, θα πάρουμε μια ανάσα δροσιάς

Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη (21.09.2021) έως και την Πέμπτη, οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες που μας έρχονται από τη βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η πτώση της θερμοκρασίας θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Σήμερα οι θερμοκρασίες στη χώρα μας θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα κεντρικά και νότια, ενώ πτώση θα παρουσιάσουν στα βόρεια, όπου θα κυμανθούν κοντά στις φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική Ευρώπη, αύριο Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Ελλάδας.

Την Πέμπτη το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας θα βρίσκεται υπό την επίδραση των ψυχρών αέριων μαζών, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα κυμαίνεται έως και 9 βαθμούς κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όμως, από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και μόνο στα ανατολικά θα παραμείνει σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο.