Καμία νύξη για τις αποζημιώσεις- Στου Μαξίμου ο Σταϊμαιερ

235

Συζήτηση μόνο για μεταναστευτικό, συντάξεις και Κυπριακό με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Το ενδιαφέρον της Ελληνικής πλευράς ήταν στραμμένο και στο μεγάλο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊμαιερ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, συζητήσανε για το Σκοπιανό, για το μεταναστευτικό αλλά και για το φλέγον θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Καγκελάριος της Γερμανίας  Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊμαιερ έθεσαν βέτο στην Ελληνική ατζέντα.

Έτσι στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που γίνετε τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να συζητηθεί το φλέγον αυτό θέμα.
Μπορεί μέν το μεταναστευτικό αυτή τη στιγμή να είναι πρώτο θέμα για την Ελλάδα αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το καυτό κοινωνικό θέμα των περικοπών των συντάξεων, όπου κανείς δεν ξέρει την τύχη τους μέχρι τουλάχιστον το επόμενο Eurogroup.

Το πρόγραμμα του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα, ξεκίνησε σήμερα στις 10 το πρωί, με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ακολούθησε η επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο, η κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τις δηλώσεις να αναμένονται μετά το πέρας της.
Στη 13:20, ο Γερμανός Πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του, θα μεταβούν στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί σήμερα στις 15:00, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Φράνκ Βάλτερ Σταϊμαιερ.

Το απόγευμα ο κ. Σταϊνμάιερ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, στο Προεδρικό Μέγαρο.