«Φωτιές»βάζει ξανά στον Τσίπρα ο Καμμένος

180

«Θα αποχωρήσουμε όταν φτάσει στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Νέος «πονοκέφαλος» για τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτή την φορά ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών πρέπει να δικαιολογήσει την δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι το κόμμα του θα μείνει στην συγκυβέρνηση μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος,στη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ,στη Θεσσαλονίκη. Με αυτόν τον τρόπο όμως ουσιαστικά οριοθέτησε και την «ζωή» της κυβέρνησης καθώς υποστήριξε ότι το θέμα αυτό θα έχει τελειώσει,μέσα στον Μάρτιο.

«Ο,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά«, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Ακόμα τόνισε:  «Όπως είπε ο Τσίπρας στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε». Στην συνέχεια ξεκαθάρισε την θέση του, δίνοντας όμως και το μήνυμα ότι οι εκλογές δεν αργούν «Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά» δήλωσε, με σημασία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως «το θέμα των Σκοπίων δεν ετέθη στη συνεργασία μας. Είναι καταστατική δέσμευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι δεν μπορούν να δεχτούν σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος έστειλε μήνυμα και εντός των ΑΝΕΛ λέγοντας: «Εκτός από τους «Μακεδονομάχους» αποκτήσαμε και νέα κατηγορία: τους «Μακεδονοκλάστες». Αφού τους διορίσαμε μας ζητάνε τα ρέστα. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη (γι’ αυτούς). Δεν έχουν θέση στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Καλό τους ταξίδι!» είπε με σημασία.