Καταγγελία εργαζομένων ΕΚΑΒ: Ρομά επιτέθηκε σε ασθενοφόρο και ο αντιπρόεδρος τον «κάλυψε»!

417

Σύμφωνα με την καταγγελία, όχι μόνο δεν κατατέθηκε μήνυση, αλλά έγιναν «παζάρια» με τον πατέρα του δράστη, πρόεδρο των Ρομά της περιοχής, για τις ζημιές. Τελικά εισεπράχθη το ποσό των 1000 ευρώ που κατόπιν «εξαφανίστηκε», ενώ το όχημα δεν φτιάχτηκε ποτέ

 

Το συμβάν εκτυλίχθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο ΑΤ Αμπελοκήπων, συγγενής ασθενούς που είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο θεώρησε ότι δεν ήταν άμεση η ανταπόκριση του Κέντρου και του οχήματος και όταν το ασθενοφόρο ολοκλήρωσε τη διακομιδή της ασθενούς, επιτέθηκε εναντίον του πληρώματος με προπηλακισμούς. Στη συνέχεια έσπασε το παρμπρίζ και τον καθρέφτη του ασθενοφόρου.

Όπως ανέφερε το πλήρωμα, η ασθενής παρελήφθη από το Ζεφύρι, Αττικής με σχετική καθυστέρηση μίας ώρας λόγω του μειωμένου αριθμού ασθενοφόρων που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στο ΑΤ Αμπελοκήπων, όπου βρέθηκαν οι διασώστες και ο συγγενής της ασθενούς, έσπευσε και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, που την περίοδο εκείνη ασκούσε χρέη Προέδρου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων, ο αντιπρόεδρος αντί να ασκήσει μηνυτήρια αναφορά ως όφειλε, άρχισε να διαπραγματεύεται με τον πατέρα του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης, ο οποίος δήλωσε πως είναι και πρόεδρος των Ρομά της περιοχής,για τη ζημιά που προκάλεσε ο γιος του στο ασθενοφόρο. Η εξέλιξη αιφνιδίασε ακόμη και τους αστυνομικούς!

Διότι ο κ. Μυλωνάς έλαβε το ποσό των 1.000 Ευρώ από τον πατέρα του δράστη προκειμένου να κλείσει η υπόθεση. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, “η τύχη των χρημάτων μέχρι σήμερα αγνοείται και η επισκευή του ολοκαίνουριου ασθενοφόρου εκκρεμεί.

Το όχημα βρίσκεται παρκαρισμένο μαζί με τα υπόλοιπα ακινητοποιημένα ασθενοφόρα οχήματα στο προαύλιο του ΕΚΑΒ”. Λέγεται δε πως ο πατέρας του δράστη πήγε στο κέντρο του ΕΚΑΒ λίγες ημέρες μετά το συμβάν και ζήτησε απόδειξη απο τον επικεφαλής του ΕΚΑΒ για τα χρήματα που του είχε δώσει προκειμένου να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρχει καμία οικονομική ή άλλη εκκρεμότητα σε βάρος του.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr