Κόκκινη γραμμή μεταξύ Πατριαρχείου και Μητρόπολης

173

Φουντώνει η κόντρα Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου

Τριγμοί με άγνωστες συνέπειες στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. Φαίνεται ότι η ρήξη τους βαθαίνει καθώς οι δύο Ιερείς δεν συναντήθηκαν.

Η συνάντηση του Πατριάρχη και του Ιερωνύμου που αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή φούντωσε τις φήμες περί κόντρας μεταξύ των δύο ιεραρχών. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη, η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω φόρτου εργασίας της Ιεράς Συνόδου.

Είναι γνωστή στους ιερατικούς κύκλους, η έντονη δυσαρέσκεια της Ιεραρχίας με τις συνεχείς παρεμβάσεις στην Εκκλησία Ελλάδος εκ μέρους του κ. Βαρθολομαίου, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να μην παραστεί ο κ. Ιερώνυμος σε καμία από τις εκδηλώσεις που θα βρίσκεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι σε μια κόκκινη γραμμή στηρίζεται πλέον η επικοινωνία του Πατριαρχείου και την Μητρόπολης και η κόντρα των δύο Ιεραρχών βαθαίνει με απρόβλεπτες συνέπειες. Κόκκινη γραμμή μεταξύ Πατριαρχείου και Μητρόπολης