Κόντρα χωρίς τέλος μεταξύ Δύσης και Ανατολής!

158

Απειλή αποσταθεροποίησης στα Σκόπια από την Ρωσία

Συνεχίζεται να είναι σε εκρηκτική κατάσταση οι σχέσεις Ρωσίας και Σκοπίων

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Ουάσιντγκτον Πόστ στο οποίο αναφέρεται η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της προεκλογικής περιόδου που αφορά το δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών στην γείτονα χώρα. Με διασπορά ψεύτικων ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιδοτώντας ντόπιους εξτρεμιστές που έχουν οργανώσει διαμαρτυρίες, οι Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες συνεχίζουν τον μυστικό πόλεμο.

Η ρωσική αυτή επιχείρηση στα Σκόπια θυμίζει εκείνες που έκανε στις ΗΠΑ, αναφέρεται στο άρθρo, τη Βρετανία κι άλλες χώρες πριν από πρόσφατες εκλογές. Βασικό χαρακτηριστικό των πρακτικών τους είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων σε ψεύτικους λογαριασμούς στα social media.

Όπως ανέφεραν δυτικοί διπλωμάτες στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, δεκάδες νέες σελίδες ξεφυτρώνουν καθημερινά στο Facebook, καλώντας σε μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα. Κάποιες άλλες ιστοσελίδες προτρέπουν τον κόσμο να κάψει τα ψηφοδέλτια και υποστηρίζουν ότι η αστυνομία επιτίθεται σε αντιπάλους της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα περάσει στο δημοψήφισμα η πρόταση που θα δώσει στο κοινοβούλιο της χώρας τη βάση για να εγκρίνει την αναγκαία συνταγματική αλλαγή.