Κυνήγι Διαμαντιών

244

Πρόκειται για ένα διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο ανταγωνίζονται ομάδες ή άτομα  σε διάφορες δοκιμασίες όπως: ερωτήσεις που αφορούν ένα ευρύ επίπεδο γνώσεων, δοκιμασίες αντίληψης δοκιμασίες παρατηρητικότητας κλπ.

Το Κυνήγι Διαμαντιών διεξάγεται σε δύο ημέρες .

1η ημέρα – Διαδικτυακός διαγωνισμός (λόγω Covid-19 ) για την πρόκριση στον τελικό

Οι ομάδες πρέπει να απαρτίζονται από αγόρια και κορίτσια ίδιας ηλικίας και κατάρτισης ( πχ άλλο κυνήγι διαμαντιών για παιδιά λυκείου , άλλο για παιδιά γυμνασίου και άλλο για δημοτικού

 • Η κάθε ομάδα απαρτίζεται από 5
 • Κάθε ομάδα έχει έναν αρχηγό που δεν αλλάζει και στον οποίο θα δοθεί ένα user name και password ώστε να κάνει είσοδο sto paixn;idi
 • Κάθε μέλος της ομάδας αγωνίζεται από τον προσωπικό του χώρο ( σπίτι του ) και είναι διασυνδεδεμένος με τον αρχηγό του , τα υπόλοιπα μέλη καθώς και έναν επόπτη μέσω διαδικτύου.
 • Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει έναν επόπτη ( που θα εποπτεύει άλλη ομάδα )

Όλες οι ομάδες θα κληθούν να απαντήσουν σε ποικίλες ερωτήσεις και γρίφους  διαβαθμισμένης δυσκολίας μέσω συγκεκριμένης ειδικής ιστοσελίδας που θα έχει δημιουργηθεί για το παιχνίδι αυτό. Κάθε απάντηση θα είναι και το κλειδί για να ανοίξει την επόμενη ερώτηση . Όσες ομάδες απαντάνε στην ερώτηση θα συλλέγουν διαμάντια. Τα διαμάντια  θα είναι αντίστοιχα της σειράς απαντήσεων που έδωσαν οι ομάδες. (πχ Εάν για παράδειγμα υπάρχουν 10 ομάδες τα διαμάντια θα κατανέμονται ως εξής. 20 διαμάντια θα παίρνει η ομάδα που θα έχει απαντήσει 1η  , 18 διαμάντια η ομάδα που έχει απαντήσει 2η ενώ η ομάδα που θα απαντήσει τελευταία δηλαδή στον πιο αργό χρόνο θα παίρνει 2 διαμάντια.

Σε τοπικά κυνήγια διαμαντιών πχ ενός δήμου , πολλές από τις ερωτήσεις – γρίφους κλπ  έχουν ως σκοπό την ανάδειξη της ιστορία αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης .

H απάντηση σε έναν γρίφο ή ερώτηση που θα υπολογίζεται στην συλογή διαμαντιών , είναι μόνο του αρχηγού της κάθε ομάδας .

Τα μέλη τις κάθε ομάδας μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα πρόσφορα μέσα που διαθέτουν , βιβλία , εγκυκλοπαίδειες , πληροφορίες από internet κλπ , εκτός από βοήθεια άλλου ατόμου πέραν της ομάδας . ΠΡΟΣΟΧΗ σε περίπτωση που ο επόπτης διαπιστώσει ( μέσα από ασφαλιστικές δικλίδες που έχει )  ότι κάποια ομάδα πήρε βοήθεια από άλλο άτομο , την πρώτη φορά παίρνει ποινή 100 διαμάντια και αν γίνει δεύτερη φορά αποκλείεται από το παιχνίδι .

Κάθε ερώτηση θα είναι διαθέσιμη μετά από 5 λεπτά από την έναρξη της προηγούμενης ερώτησης ώστε η όλες οι ομάδες να ξεκινούν μαζί την κάθε ερώτηση  αφού βαθμολογείτε ξεχωριστά η κάθε ερώτηση , δηλαδή  αν ξεκινήσει το παιχνίδι , 12:00 με την πρώτη ερώτηση και κάποια ομάδα απαντήσει σε 2 λεπτά ( 12:02 ) για να πάει στην δεύτερη  ερώτηση θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 12:05 . Αν όμως χρειαστεί παραπάνω χρόνο από 5 λεπτά για να βρει την λύση , θα την βρει διαθέσιμη άμεσα αλλά θα έχει χάσει χρόνο έναντι των υπολοίπων που έχουν απαντήσει πχ Αν κάποιος απαντήσει 12:07 την πρώτη ερώτηση , κατευθείαν θα έχει στην διάθεση του την δεύτερη αλλά θα έχει ξεκινήσει 2 λεπτά αργότερα από τους υπολοίπους .

Προσοχή… εάν μια ομάδα δεν μπορεί να δώσει απάντηση έχει την δυνατότητα να κάνει χρήση 1 ζωής από τις συνολικά 3 ζωές που θα δίνονται σε κάθε ομάδα προκειμένου να προχωρήσει στην επόμενη ερώτηση. Τότε όμως αυτομάτως ως ποινή θα αφαιρούνται 10 διαμάντια. Εάν για παράδειγμα η ομάδα κάνει χρήση της ζωής και περάσει στην επόμενη ερώτηση πρώτη τότε αυτομάτως θα πάρει 20 διαμάντια που θα έχει κερδίσει ως πρώτη σε χρόνο αλλά θα της αφαιρεθούν 10 διαμάντια. Οι επόμενες ομάδες συνεχίζουν με τα διαμάντια που συγκέντρωσαν.

Η Ομάδα που θα έχει χρειαστεί το λιγότερο συνολικό χρόνο (μονάδα μέτρησης λεπτά ) για όλες τις ερωτήσεις παίρνει Bonus 50 διαμάντια ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης. Αν 2 οι περισσότερες ομάδες έχουν τον ίδιο σε λεπτά χρόνο , μοιράζονται τα διαμάντια .

Η Ομάδα που δεν θα χρησιμοποιήσει καμία ζωή και απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις παίρνει Bonus 50 διαμάντια ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης.

Μια ομάδα μπορεί να αγοράσει επιπλέων ζωή με κόστος 30 διαμάντια πλέον των 10 που παίρνει ποινή .

Στο τέλος λοιπόν της πρώτης ημέρας θα προκριθούν στον τελικό της επόμενης ημέρας οι 3 ή 5 ( αναλόγως συμμετοχών ) πρώτες σε διαμάντια ομάδες και αφού έχουν ολοκληρώσει όλες τις ερωτήσεις ( είτε απατώντας, είτε κάνοντας χρήση ζωής ακόμα και αγορασμένη )   .

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή και περισσοτέρων ομάδων στην 5η θέση , θα υπάρχει μία τελευταία ερώτηση και όποια ομάδα απαντήσει ταχύτερα , προκρίνεται στον τελικό

2η ημέρα – Ο μεγάλος τελικός του Κυνηγιού Διαμαντιών

Ο μεγάλος τελικός του Κυνηγιού Διαμαντιών μεταδίδετε  ζωντανά τηλεοπτικά αλλά (λόγω Covid-19 ) γίνεται μέσω zoom .

Σε αυτόν θα συμμετέχουν οι 5 ή οι 3 πρώτες σε διαμάντια ομάδες του προημιτελικού. Η κάθε ομάδα αποτελείται από 5 μέλη, τον αρχηγό και άλλους 4 παίχτες που θα επιλέξει η κάθε ομάδα. Οι 5 ομάδες με επικεφαλής τον κάθε αρχηγό θα κληθούν να απαντήσουν ταυτόχρονα σε ίδιες ερωτήσεις και δοκιμασίες  που αφορούν ένα ευρύ επίπεδο γνώσεων, δοκιμασίες αντίληψης,  δοκιμασίες παρατηρητικότητας μέσω zoom .

Συγκεκριμένα , όλα τα μέλη των ομάδων , θα είναι συνδεδεμένα μέσω zoom . Κάθε ομάδα θα χωριστεί σε 5 διαφορετικά meeting room ( ένα μέλος από κάθε ομάδα ) και θα γίνεται από τον παρουσιαστή η ερώτηση σε κάθε room ξεχωριστά  . Θα τους δίνεται συγκεκριμένος χρόνος και θα πρέπει να αναρτούν την απάντηση τους στην κάμερα αφού την έχουν γράψει σε ένα block .

Κάθε ομάδα θα έχει στην διάθεση της ένα joker τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει σε όποια ερώτηση ή δοκιμασία θέλει και 3πλασιάζονται αυτομάτως τα διαμάντια σε αυτή την δοκιμασία . Ο Joker θα πρέπει να δηλωθεί πριν την έναρξη εκάστοτε ερώτησης ή δοκιμασίας , αλλά μετά την ανακοίνωση της κατηγορίας . Δηλαδή αν ανακοινωθεί ότι η επόμενη δοκιμασία είναι παρατηρητικότητα  και κάποια ομάδα πιστεύει ότι είναι καλή σε αυτό , μπορεί να δηλώσει ότι κάνει χρήση joker πριν ξεκινήσει η δοκιμασία . Χρήση joker μπορούν να κάνουν στην ίδια δοκιμασία ή γρίφο , παραπάνω από μία ομάδες .

Τα διαμάντια που θα κερδίζουν στην εκάστοτε δοκιμασία θα είναι ορισμένα πριν την έναρξη του τελικού .

Στο τέλος του τελικού οι ομάδες θα έχουν κατάταξη βάση των συνολικών διαμαντιών που συγκέντρωσαν . Σε περίπτωση ισοπαλίας τότε θα πάμε στον ξαφνικό θάνατο, μέχρι δηλαδή ένας από τους δύο αρχηγούς να δώσει λάθος απάντηση ενώ ο δεύτερος σωστή.

Όλα τα μέλη των ομάδων του τελικού θα λάβουν έπαινο συμμετοχής με την θέση που έλαβαν .

Άλλες Πληροφορίες

Ενδεικτικά οι ομάδες μπορούν  να απαρτίζονται από  :

Κάθε κυνήγι διαμαντιών πρέπει να έχει ένα κριτήριο από τα παρακάτω

 • Παιδιά τρίτης λυκείου ενός σχολείου ή ανά τμήμα
 • Παιδιά τρίτης γυμνασίου ενός σχολείου ή ανά τμήμα
 • Παιδιά πέμπτης – έκτης δημοτικού ή ανά τμήμα

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητή  :

Κάθε ένας από τους συνολικά 5 παίχτες θα πρέπει να έχουν

 •   Οι 4 παίχτες Υπολογιστή ή laptop ή tablet ή κινητό με κάμερα
 •   Ο Αρχηγός πρέπει να διαθέτει Υπολογιστή ή laptop γιατί θα είναι διασυνδεδεμένος   ταυτόχρονα με άλλα μέλη της ομάδας αλλά και με την διοργανώτρια εταιρεία
 • Λογαριασμό messenger (δικό τους ή ατόμου από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.
 • Σύνδεση με Internet κατά την διεξαγωγή του παιχνιδιού και τις 2 μέρες

Σημείωση : Για του μαθητές δημοτικού επιτρέπεται η παρουσία ενός ατόμου από το οικογενειακό – φιλικό  περιβάλλον για βοήθεια στην χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ΜΟΝΟ χωρίς την παραμικρή συμμετοχή του σε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια σχετίζεται με το παιχνίδι.

Όλοι οι συμμετέχοντες καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού θα επιβλέπονται μέσω υπολογιστή από επιτηρητή ο οποίος θα έχει το δικαίωμα να τους ζητά να περιστρέψουν την κάμερα για να ελεγχθεί ότι βρίσκονται μόνοι τους στο δωμάτιο καθώς και να αποτρέψει οποιαδήποτε επικοινωνία με τρίτο άτομο πέραν των υπόλοιπων μελών της ομάδας.

Τελικός

Για την ημέρα του τελικού η σύνδεση των παιχτών με το στούντιο από όπου θα γίνονται οι ερωτήσεις ζωντανά θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Ζoom.

Τα μέλη των ομάδων, αρκετές μέρες πριν την διεξαγωγή του κυνηγιού των διαμαντιών θα έχουν στην διάθεση τους αναλυτικά όλους τους κανόνες , βίντεο ενημερωτικό καθώς και ένα demo για εξάσκηση στον τρόπο λειτουργίας  

 

Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση .

τηλ: 210 28 36 758

email: press@tvf.gr