Κυνική ομολογία Γεροβασίλη: «Οι κουκουλοφόροι μέσα στη Βουλή ήταν αστυνομικοί»

161

Ότι είναι Έλληνες αστυνομικοί που υπηρετούν στη Βουλή οι κουκουλοφόροι που φαίνονται σε βίντεο να περνούν ανενόχλητοι ανάμεσα από τους άντρες των ΜΑΤ, την ώρα των επεισοδίων στο Σύνταγμα, αποκάλυψε-ομολόγησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη

 

«Είδα το βίντεο και επισήμως έχω να σας πως ότι είναι Έλληνες αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν».

«Το σχέδιο της Αστυνομίας για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία ήταν επιτυχές, αν κρίνω από το αποτέλεσμα αλλά δεν μπορεί να είμαι ευχαριστημένη, όταν σε μια διαδήλωση υπάρχουν θέματα».

«Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να προστατεύσει τους διαδηλωτές και το κτήριο του Κοινοβουλίου»είπε η κυρία Γεροβασίλη και επικαλέστηκε δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες που θεωρεί ότι αποδεικνύουν, ότι υπήρξε σχέδιο εισβολής στη Βουλή κάτι φυσικά που δεν ευσταθεί με τους κανόνες της λογικής καθώς όποιος πήγε στο συλλαλητήριο θα είδε ότι επρόκειτο για χιλιάδες ανθρώπων που ήταν γονείς, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, βρέφη σε καροτσάκια, χωρίς να φέρουν ειδικού τύπου πολεμική εξάρτηση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν αμυντικά και δεν διαλύθηκε η συγκέντρωση», επέμεινε η υπουργός, η οποία θέλοντας να δικαιολογήσει την χρήση χημικών επέμεινε ότι έγινε μόνο σε περιορισμένο χώρο και ότι «δεν ήταν πολλά».

«Είναι ενοχλητικό», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι ενώ η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα, παρόντα ήταν πολλά παιδιά, αρνούμενη πάντως ότι αυτό δημιούργησε πανικό.

Η υπουργός υποστήριξε τέλος πως το σχέδιο επίθεσης κατά του κοινοβουλίου ήταν πρωτοφανές, ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν δεχτεί τέτοιας σφοδρότητας επίθεση και πως η ελληνική αστυνομία προσπαθεί να βρει ποιοι βρίσκονται από πίσω.

Βέβαια αυτά που λέει η υπουργός δεν έχουν πραγματική σχέση με την πραγματικότητα, καθώς θα πρέπει να μας εξηγήσει ποιο θα ήταν το όφελος μιας τέτοιας εισβολής στην Βουλή από αγνώστους το οποίο νομοτελειακά θα σήμαινε το τέλος του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Αξίζει επίσης να προσθέσουμε ότι τα επεισόδια έλαβαν χώρα σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ακόμα κόσμος έρχονταν για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.