Λευτέρης Αυγενάκης : ” ανοχή της Κυβέρνησης απέναντι στη γενικευμένη βία …”

90

H Δήλωση του Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Αντεισαγγελέα του Α.Π. κ. Ι. Ντογιάκου:

«Η τρομοκρατική επίθεση κατά του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, δείχνει πως η ανοχή της Κυβέρνησης απέναντι στη γενικευμένη βία και ανομία που επικρατεί στην κοινωνία, καθώς και στις συλλογικότητες που τις εκφράζουν, οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως μόλις χθες το νούμερο δύο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπεραμυνόταν παραβατικών έναντι αστυνομικών, συγχέοντας τον ρόλο της και δρώντας ως «Υπουργός Προστασίας του Ρουβίκωνα».  

Τέτοιες ενέργειες θέτουν υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη του κράτους δικαίου, πλήττουν τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ως ΝΔ επισημαίνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τίποτα και κανείς να αμφισβητήσει τους πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει το έργο της ΕΛ.ΑΣ. και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την σύλληψη των ενόχων».