Λιφτινγκ στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για να «τσιμπήσει» ο τουρισμός

182
Νέα εικόνα θέλουν οι Γερμανοί!

Το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια ήθελε «λιφτινγκ» καθώς επανειλημμένα είχαν επισημανθεί σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές. Οι Γερμανοί που το ανέλαβαν του αλλάζουν την εικόνα.

Νέα εμφάνιση προσαρμοσμένη σε σύγχρονες υποδομές θέλουν οι Γερμανοί για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια καθώς υπήρχαν διαμαρτυρίες από τουρίστες για ελλιπή εξυπηρέτηση.

Οι μελέτες για τον νέο αερολιμένα έγιναν σύντομα και ήδη άρχισαν πυρετωδώς οι εργασίες ώστε  σε λίγο καιρό , το αεροδρόμιο να παρουσιάζει μια σύγχρονη λειτουργική εικόνα.

Με σύνθημα «Το αύριο ξεκινάει σήμερα από εδώ», ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής εταιρίας Fraport Greece Alexander Zinell τόνισε , πως η εταιρεία σχεδιάζει να τα αλλάξει όλα. Όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στα 14 αεροδρόμια στα οποία έχει επενδύσει. Η Fraport έως τώρα έχει επενδύσει στον παλιό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ .

Το γενικότερο πλαίσιο ανάπλασης του Αεροδρομίου Μακεδονία θα υπερδιπλασιάσει της μέχρι σήμερα δυνατότητες , με προσθήκη νέων σταθμών τσεκ- ιν, διπλασιασμό των σημείων ασφάλειας ,υπερδιπλασιασμό των ιμάντων παραλαβής αποσκευών αλλά και τον διπλασιασμό των πυλών του αεροδρομίου. Το  έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012.