Μαρία Τσομπανάκη: Η ζωή της στην Νέα Υόρκη

860

Τι λέει για τον σύζυγο της

Η Μαρία Τσομπανάκη ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και είναι διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου εκεί. 

Ακούμπησα με μεγάλο σεβασμό το χέρι αυτού του ανθρώπου, ως γέφυρα αγάπης ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα, έτσι όπως φανταζόμουν ότι πρέπει να είναι. Το έζησα και το ζω με όλες τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που μπορεί να έχει μια σχέση. Έχουμε τις ίδιες αρχές, καταλαβαίνει λεπτομέρειες τις οποίες είναι δύσκολο να μοιραστείς.

Τον ακολούθησα. Δεν το είχα ξανακάνει. Συνήθως συνυπήρχα, δεν ακολουθούσα. Ζούμε στην Ν.Υ. μια πόλη τεραστίου μεγέθους σε σχέση με την Αθήνα.
Παρότι έχω ταξιδέψει πολύ, είναι πολύ διαφορετικό το ταξίδι, από το να ζεις μόνιμα σ’ έναν τόπο με άλλες συνήθειες, άλλους ρυθμούς, άλλη κουλτούρα, άλλες μυρωδιές, άλλο ηλιοβασίλεμα. Έναν ουρανό χωρίς άστρα, άλλον ορίζοντα.

Αναζητήσαμε στοιχεία που να μας θυμίζουν Ελλάδα. Το σπίτι μας στο Νιου Τζέρσεϊ βλέπει τη θάλασσα, το Άγαλμα της Ελευθερίας, τον ποταμό Χάντσον. Το διαμέρισμα μας είναι στον τελευταίο όροφο, είμαι ψηλά για να νιώθω ότι δεν πνίγομαι, βλέπω τα πλοία που μπαίνουν στο λιμάνι, τους γλάρους και τα αεροπλάνα που πετούν σχεδόν δίπλα μας» εξήγησε στο Beaute.