Ν. Κοτζιάς: Έριξε τις …βόμβες του και έφυγε ευτυχισμένος

189

Αλ. Τσίπρας: Προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και για τα μυστικά κονδύλια

 Μπορεί  ο Νίκος Κοτζιάς να δήλωσε ευτυχισμένος  από τα πεπραγμένα του και να προσπάθησε να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα, φεύγοντας από το υπουργείο Εξωτερικών  αλλά πληροφορίες από πολιτικούς κύκλους αναφέρουν ότι  είναι «μια προσωρινή ανακωχή…»

Ο  «πόλεμος» για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ  και άλλων υπουργείων, καλά κρατεί μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης  καθώς ο μέχρι πριν λίγες ώρες υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάςπυροδότησε το φυτίλι!

Ο  πρωθυπουργός και πλέον και υπουργός Εξωτερικών  Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να μην ρίξει… άλλο λάδι στην φωτιά – προς το παρόν τουλάχιστον- και εμφανίστηκε σίγουρος και χαμογελαστός στην παράδοση του υπουργείου. Το ίδιο έκανε και ο Νίκος Κοτζιάς αφού πρώτα είχε ρίξει τις… βόμβες του. Προσπάθησε λοιπόν στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του να…αμβλύνει τις εντυπώσεις  ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό που όπως είπε, του έδωσε τη δυνατότητα να μετρηθεί με «τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής»

Πρόσθεσε δε, πως φεύγει ευτυχισμένος γιατί «κάναμε ένα μεγάλο βήμα στο Σκοπιανό» και υποστήριξε πως «Αποδείξαμε ότι τα περί μυστικής διπλωματίας δεν ισχύουν»

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα για τα μυστικά κονδύλια που πλέον το έχουν κάνει μείζον θέμα σημειώνοντας: «Φτιάξαμε ένα ειδικό νόμο για τα απόρρητα τα οποία ελέγχονται και εγκρίνονται από συμβούλιο και πάνε απευθείας στη Βουλή (…)              Μερικοί από τη Βουλή νομίζουν ότι μπορεί να βγάλουν τα απόρρητα στη δημοσιότητα. Αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες για τα απόρρητα δείχνουν ότι λείπει η σοβαρότητα»

                                                                                                                                           Όσοι  γνωρίζουν καλά  τον κ. Κοτζιά συζητούσαν στο παρασκήνιο ότι οι ευγενικές χειραψίες με τον πρωθυπουργό και τα καθησυχαστικά λόγια του πρώην υπουργού ήταν για «τα μάτια του κόσμου» Πρόσθεταν δε πως ο κ. Κοτζιάς έχει κι άλλους άσους κρυμμένους στο μανίκι του που θα τους βγάζει εν καιρώ

Ο πρωθυπουργός πάντως  εκτός από τις τυπικές ευχαριστίες προς τον κ. Κοτζιά, προσπάθησε να δείξει πως  είναι αποφασισμένος να μην αφήσει να γίνουν άλλοι κλυδωνισμοί, αν και το παρασκήνιο βοά πως άνοιξε ο δρόμος για πρόωρες εκλογές…

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Στη συνέχεια σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε: «Μπορώ να ενημερώσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ειδικά κονδύλια ευρώ προς ευρώ» θέλοντας έτσι να δείξει πως δεν υπάρχει λόγος για τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης  είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την τριανδρία  (σ.σ. πρωθυπουργός- Καμμένος-Κοτζιάς) ήσυχη, αν δεν δώσει  στην δημοσιότητα τα μυστικά κονδύλια.  Άλλωστε κι όταν ρωτήθηκε για το αν θα καταφύγει η Νέα Δημοκρατία στην πρόταση μομφής,  άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας λακωνικά «Αφήστε μας να κρατήσουμε κλειστά τα χαρτιά μας»                         Κανένας  δεν γνωρίζει τι «φύλλο» κρατάει στα χέρια του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά όπως λένε πηγές του πολιτικού παρασκηνίου: « Η παρτίδα των πρόωρων εκλογών τώρα αρχίζει και αναμένονται ανατροπές…»