Ο Τσαβούσογλου ρίχνει λάδι στη φωτιά

161

Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο

Μόνο και μόνο για να αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις, για μας δεν έχει σημασία να καθίσουμε στο τραπέζι, πρέπει να έχουν αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους’ Κουντρέτ Οζερσάι.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για μία λύση ομοσπονδίας στη βάση της διζωνικότητας και της πολιτικής ισότητας δεν πέτυχαν και τώρα αναζητείται πάλι πως θα ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας γύρω από το νησί. Η έγνοια μας δεν είναι να καβγαδίσουμε με κανέναν, είναι να μοιραστεί δίκαια ο πλούτος». Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψουν μονομερείς ενέργειες στην Κύπρο και ότι είναι πλέον σε θέση να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με ουσιαστικά βήματα.

«Πρώτα θα κάνουμε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Τουρκίας. Κι έπειτα θα συνεχίσουμε αυτές τις γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει αρμοδιότητα η ΤΔΒΚ κατόπιν πρόσκλησής της, δηλαδή γύρω από το νησί», ανέφερε σύμφωνα με το enikos.gr.