Παραδόθηκε ο οδηγός που σκότωσε τον μαθητή στη Θουρία – Πρόκειται για 25χρονο Ρομά που δεν είχε δίπλωμα οδήγησης

136

Παραδόθηκε σήμερα το πρωί στην αστυνομία ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και σκότωσε τον μαθητή της Α’ λυκείου στη Θουρία Καλαμάτας την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου

 

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, ο οδηγός, ο οποίος είναι ένας 25χρονος Ρομά και δεν διαθέτει δίπλωμα οδήγησης, μετέβη σήμερα αυτοβούλως στην Τροχαία Καλαμάτας, ισχυριζόμενος πως δεν παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες λόγω τραυματισμού από το τροχαίο.

«Αποκολλήθηκε ο τροχός και έχασα τον έλεγχο»

Κατά την απολογία του, ο 25χρονος υποστήριξε πως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου λόγω αποκόλλησης του πίσω δεξιού τροχού του οχήματος.

Κάτι που, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, μένει να αποδειχθεί από την πραγματογνωμοσύνη, προσθέτοντας πως ο εντολέας του είναι συντετριμμένος και ζητεί συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Προσπάθησε να τον καλύψει ο αδελφός του

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε ενώπιον των Αρχών ο αδελφός του 25χρονου, καταθέτοντας ψέματα πως ήταν αυτός ο οδηγός τη μοιραία ημέρα.

Όπως προέκυψε, ο 28χρονος είπε ψέματα προκειμένου να καλύψει τον αδελφό του, ο οποίος οδηγούσε χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κατηγορίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει.

Τη Δευτέρα ο 28χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία, οπότε η δίκη αναβλήθηκε για τις 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας δεν έπεισε, καθώς όσα είπε στους αστυνομικούς δεν συμφωνούσαν ούτε με τις μαρτυρίες ούτε με το βιντεοληπτικό υλικό το οποίο υπάρχει στα χέρια της Τροχαίας Καλαμάτας. Έτσι αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι κάλυπτε κάποιον άλλον, λέγοντας ότι αυτός ο άλλος είναι συγγενής του και δεν είχε δίπλωμα, ενώ και το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα ενός τρίτου συγγενή των δυο τους.

 

 

 

Πηγή: «Ελευθερία online»