«Πάρτι» φοροδιαφυγής αποκάλυψαν έλεγχοι της ΑΑΔΕ στη Θεσσαλονίκη

141

Τζίροι εκατομμυρίων αλλά ζημιές αντί για κέρδη και… επιστροφές αντί για πληρωμές ΦΠΑ.

Προκλητική φοροδιαφυγή αποκαλύπτεται πλέον και στην Θεσσαλονίκη μετά από ελέγχους της νεοσύστατης Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων.

Οι έλεγχοι έδειξαν επιχειρήσεις που είχαν κάνει σύστημα όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης να μην κόβουν αποδείξεις -ή να μειώνουν με εκ των υστέρων “εκπτώσεις” την είσπραξη- με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για φόρους εισοδήματος ενώ έπαιρναν πίσω και λεφτά από την Εφορία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» από πηγές της Ανεξάρτητης Φορολογικής Διοίκησης:

Έγινε έλεγχος σε γνωστή επιχείρηση εστίασης, η οποία εμφάνισε μεν ότι είχε ακαθάριστα έσοδα 1.500.000 ευρώ, αλλά δήλωσε ζημιές ύψους 50.000 ευρώ.
Σε άλλο γνωστό κεντρικό καφέ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας, μετά από έλεγχο. Η επιχείρηση εμφάνιζε συνεχώς ζημιές επί πέντε συναπτά έτη. Παράλληλα δεν απέδιδε τον ΦΠΑ.

Γνωστό νυχτερινό κέντρο της παραλιακής, δέχτηκε πρόσκληση για έλεγχο από την εφορία καθώς δεν είχε υποβάλει καν δήλωση φόρου εισοδήματος για το 2017. Διαπιστώθηκε ότι πέρυσι είχε ακαθάριστα έσοδα 1,386 εκατομμύρια ευρώ.

Σε οίκο τελετών στη Θεσσαλονίκη, που πέρυσι είχε πιαστεί να έχει αποκρύψει εισπράξεις ύψους 2,6 εκατ. ευρώ, διαπιστώθηκε ότι για το έτος 2012 είχε εκδώσει 450 ανακριβείς αποδείξεις και σε 70 περιπτώσεις δεν είχε εκδώσει καν αποδείξεις, συνολικής αξίας 420.000 ευρώ.