Παιδικοί σταθμοί: Αντίστροφη μέτρηση για τα προσωρινά αποτελέσματα

58

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Τα προσωρινά αποτελέσματα από την ΕΕΤΑΑ αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή (12.07.2019), ενώ τα οριστικά αποτελέσματα στις 21 Ιουλίου 2019. Στο διάστημα που μεσολαβεί, οι γονείς θα μπορούν να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις για το αποτέλεσμα.

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2019 –2020, από 234 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με 60 εκατομμμύρια ευρώ και από εθνικούς πόρους με 210 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί 2019: Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί. Φέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα.

Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες πολύτεκνες, ΑΜΕΑ).

Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.