Έκτακτη επικαιρότητα: Περιμένουμε θεομηνία και ο δήμος Αχαρνών …προετοιμάζεται για κοπές δένδρων!

3838

Εγκληματικές παραλήψεις και προχειρότητες καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Ο τυφώνας ‘’Ζορμπάς’’, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ετοιμάζεται να δείξει ακόμα πιο σκληρό ‘’πρόσωπο’’ από τον ‘’Ξενοφώντα’’ αλλά ο δήμος Αχαρνών ακόμα …συσκέπτεται.

Αν και έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου οι επιστήμονες ,λίγοι είναι οι δήμοι που έχουν πάρει μέτρα πρόληψης και προστασίας και όπως φαίνεται ο δήμος Αχαρνών δεν είναι μέσα σε αυτούς.
Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ του tvf.gr, καθώς η πολιτική προστασία του δήμου… θα βγάλει δελτίο τύπου. Όμως οι ώρες κυλούν γρήγορα. O τυφώνας Ζορμπάς είναι προ των πυλών και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα καταστροφικός ειδικά για μια περιοχή όπως η εργατούπολη των Αχαρνών.
Οι υπεύθυνοι όμως δεν φαίνεται να… ιδρώνουν και απλά συσκέπτονται ενώ ο κόσμος αγωνιά για την ενδεχόμενη επέλαση του φαινομένου.

Ο δήμος Αχαρνών λόγω της μορφολογίας του, διατηρώντας αρκετή από την υπαίθρια εικόνα παλαιότερων εποχών (με χωματόδρομους, χωράφια, βλάστηση κ.α) έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας πλημμύρας.

Θα καθαρίσουν αν χρειαστεί!

‘‘ Όλες οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα για κοπές δέντρων και καθαρισμούς δρόμων αν χρειαστεί’’ ήταν οι πρώτες κουβέντες του προϊσταμένου πολιτικής προστασίας του δήμου Αχαρνών, Βασίλειου Παπαδόπουλου, όταν τον ρωτήσαμε για το ποιά ακριβώς μέτρα έχουν παρθεί, χωρίς όμως να μας διευκρινίσει κάτι συγκεκριμένο. Περιορίστηκε μόνο να προσθέσει ότι: ‘’Αν γίνει κάτι, είμαστε προετοιμασμένοι ’’. Όσο για το αν λόγω θεομηνίας πέσουν δέντρα ή άλλα αντικείμενα πάνω στα σύρματα της ΔΕΗ και εκδηλωθεί πυρκαγιά ,έσπευσε να προσθέσει: ‘’Οι πυροσβεστικοί κρουνοί έχουν ελεγχθεί και λειτουργούν’’.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο προϊστάμενος του τμήματος πολιτικής προστασίας Αττικής που μας… παρέπεμψε σε δελτία τύπου και ανακοινώσεις τα οποία θα βγουν… Μέχρι όμως αργά το απόγευμα το θέμα παρέμενε ανοιχτό

Η περιφερειάρχης πολιτικής προστασίας Αττικής  Ιωάννα Τσούπρα μας είπε: ‘’ Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα καιρικά φαινόμενα αν είναι σφοδρά όπως στην Μάνδρα Αττικής. Έχουμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και είμαστε σε συσκέψεις.

Προχειρότητες και εγκληματικές παραλήψεις
Καταπέλτης ήταν ο Θεόφιλος Αφουξενίδης, που ως πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Αχαρνών, γνωρίζει την κρισιμότητα των προβλημάτων πολύ καλά.

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στην ανοργανωσιά και στις προχειρότητες που επικρατούν στον δήμο Αχαρνών. ‘’Θεωρώ ότι είναι εγκληματική παράληψη να μην υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης τέτοιας σοβαρής κατάστασης. Ο δήμος δεν έχει ακουμπήσει με υπευθυνότητα το πρόβλημα. Δεν υπάρχει κανένα δελτίο τύπου και εμάς που ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, μας έχει στο περιθώριο’’, υποστήριξε ο  κ. Αφουξενίδης και πρόσθεσε: ‘’Το τηλέφωνο μου είναι συνεχώς ανοιχτό γιατί πονάω και έχω δουλέψει για τον δήμο μου αλλά δεν έχουν καν επικοινωνήσει μαζί μου. «Ποιες συσκέψεις κάνουν και με ποιους;» κατέληξε αγανακτισμένος.

Aνησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους.

Το tvf.gr ρώτησε και κατοίκους της περιοχής για το θέμα. Οι απαντήσεις τους δείχνουν την απελπισία και την απογοήτευση τους.

‘’Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Ποιές οι σκέψεις και μέτρα;. Όταν έρθει ο τυφώνας θα είναι εξαφανισμένοι’’ είπε η Φ. Κ.

‘’Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να μην χτυπήσει ο τυφώνας στην περιοχή μας γιατί τότε θα παλεύουμε με τα νερά και τις λάσπες προσπαθώντας να σώσουμε ότι μπορούμε’’ υποστήριξε ο Γ. Κ.

‘’Ας ελπίσουμε ότι το κύμα κακοκαιρίας δεν θα είναι τόσο σφοδρό. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα καταστραφούμε από μια ισχυρή καταιγίδα γιατί δεν υπάρχει πρόληψη’’ πρόσθεσε ο Π. Θ.