Πολιτικός αναβρασμός – Η Συμφωνία των Πρεσπών αλλάζει τον κοινοβουλευτικό χάρτη

165

«Σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό έχει προκαλέσει η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έχει αλλάξει ριζικά τον πολιτικό χάρτη και έχει ήδη οδηγήσει σε δύο «διαζύγια» και τη διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

 

Με το σχέδιο νόμου να εισάγεται σήμερα το απόγευμα στην αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, αφού πρώτα έχουν συζητηθεί οι λεπτομέρειες στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και την ψήφισή του να αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, το πολιτικό σκηνικό έχει ήδη πάρει «φωτιά».

Από νωρίς σήμερα το πρωί, το Ποτάμι δεν έχει πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς ο Γιώργος Αμυράς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Όπως τόνισε ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά «όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα».

Mε τέσσερις εκπροσώπους, το Ποτάμι δεν κατέχει πλέον το ελάχιστο όριο των πέντε βουλευτών και κατά συνέπεια όλοι θεωρούνται πλέον ανεξάρτητοι

Με πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Γιώργος Αμυράς σκέφτεται να… ανοίξει πανιά προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι τι θα κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης για να καταφέρει να κρατήσει «ζωντανή» την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Το πρόβλημα αυτό ενδέχεται να λύσει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μετά τη διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην Κ.Ο. του Ποταμιού.

Σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Φώφης Γεννηματά αλλά αρνήθηκε ότι «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Έχουμε μια καλή σχέση και με το Ποτάμι και με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ως πρόεδρος, λειτουργώ συλλογικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Θεοχαρόπουλος προχώρησε και σε μια δήλωση-βόμβα, ισχυριζόμενος ότι του προτάθηκε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας αρκεί να καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.

«Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη» όπως είπε.

Το σενάριο της ένταξης του Θεοχαρόπουλου στην Κ.Ο. του Ποταμιού είχε σχολιάσει λίγη ώρα νωρίτερα και ο Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας μετά από την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει επαφές με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι εάν θέλει να ενταχθεί στο Ποτάμι τότε θα πρέπει να το κάνει σήμερα, καθώς διαφορετικά το κόμμα δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στην επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε και αυτός με την σειρά του, την ανεξαρτητοποίηση του από το Ποτάμι.

 

 

 

Πηγή: cnn.gr