Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την γενοκτονία των Ποντίων: «Καλά κάναμε και ρίξαμε τις συμμορίες των Ποντίων στην θάλασσα»!

118

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν αυτή τη φορά, από την Κερασούντα, προχώρησε σε μια άκρως προσβλητική δήλωση κατά του ποντιακού Ελληνισμού

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ερντογάν είπε πως «καλά κάναμε και τις συμμορίες των Ποντίων τις ρίξαμε στη θάλασσα».

Ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε να κάνει μία αναδρομή στην μάχη της Κερασούντας που ήταν η απαρχή των τραγικών γεγονότων τα οποία στιγμάτισαν την μετέπειτα πορεία του ελληνισμού της Μικράς Ασίας με αποκορύφωμα την μικρασιατική καταστροφή.

Λίγο νωρίτερα προχώρησε σε διάγγελμα για την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε «η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στην ιστορία της τουρκικής Δημοκρατίας έχει αρχίσει με τον στόλο μας να πλέει σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο για την Γαλάζια Πατρίδα».

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι τυχαίες αποτελούν απειλή-προειδοποίηση για τον Ελληνισμό ειδικά τα όσα είπε για τους Πόντιους εννοεί πως η Ιστορία θα επαναληφθεί

Στη ναυτική άσκηση, με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», συμμετέχουν συνολικά 103 πολεμικά πλοία, ανάμεσά τους 22 αποβατικά σκάφη και 13 φρεγάτες

Η άσκηση, που ξεκίνησε με τον απόπλου των πλοίων από οκτώ λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, έχει στόχο να βελτιώσει το επίπεδο ετοιμότητας του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας για στρατιωτική δράση, αλλά και τις κοινές επιχειρησιακές ικανότητες του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με το Anadolu.