Προσοχή : Αυξήθηκαν ραγδαία οι κλοπές αυτοκινήτων με αυτόματο ξεκλείδωμα. Τι προτείνουν οι ειδικοί

298
Όπως εξελίσσεται η τεχνολογία, με τον ίδιο τρόπο και οι κακοποιοί βρίσκουν νέους τρόπους για να κάνουν ληστείες.

Έχουν αυξηθεί ραγδαία οι κλοπές των τεχνολογικά προηγμένων αυτοκινήτων, στα οποία δεν χρειάζεται κλειδί για να ξεκλειδώσει. 

Οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεώθηκαν αν καταβάλουν μεγάλα ποσά, για να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους που έπεσαν θύματα ληστείας.

Το ποσό είναι κατά 32% αυξημένο από το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι κλοπές των τεχνολογικά προηγμένων αυτοκινήτων, με τον χαρακτηριστικό όρο «keyless entry», είναι από τις βασικότερες αιτίες αύξησης των απαιτήσεων.

Η νέα τεχνολογία που δεν χρειάζεται κλειδί για το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, προκαλεί προβλήματα ασφαλείας στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι ληστές χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ενίσχυσης του σήματος του «κλειδιού», με αποτέλεσμα να «ξεγελάνε» τον αισθητήρα του αυτοκινήτου που βρίσκεται κοντά.

Για παράδειγμα, με αυτό τον τρόπο, θα ξεκλειδώσει ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο έξω από ένα σπίτι και θα ανοίξουν αυτόματα οι πόρτες του.

Αυτού του είδους οι κλοπές αποκαλούνται relay attacks («επιθέσεις με αναμεταδότες») στον ασφαλιστικό τομέα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται συνέχεια αντιμέτωποι με τους κακοποιούς, που βρίσκουν όλο και πιο εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα για κλέβουν αυτοκίνητα.

«Η βιομηχανία κατανοεί ότι οι κλέφτες αυτοκινήτων δεν μένουν πίσω. Καθώς η προστασία των αυτοκινήτων γίνεται καλύτερη, οι κακοποιοί το αντιμετωπίζουν αυτό σαν πρόκληση να την παραβιάσουν.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους ακριβώς μπροστά από τα σπίτια τους, κυρίως μπροστά σε παράθυρα και πόρτες.

Έτσι αποφεύγουν τις απόπειρες κλοπής με τη χρήση ενισχυτή του σήματος του ηλεκτρονικού κλειδιού του οχήματός τους.