Προβλήματα από την βροχόπτωση σε έναν κατά τα άλλα “προετοιμασμένο” δήμο

829

Καταστηματάρχες του δήμου Αχαρνών: “Ο Θεός έβαλε το χέρι του”

Άγιο είχαν οι καταστηματάρχες του δήμου Αχαρνών καθώς η έντονη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή, δεν στοίχισε το βιός τους. Είναι έξαλλοι όμως για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής που δεν έχει προβεί σε καμία αντιπλημμυρική μελέτη. 

Το πέρασμα του τυφώνα (με ηπιότερη ένταση από ότι σε άλλες περιοχές) από τον δήμο Αχαρνών, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους καταστηματάρχες και τους πολίτες. Κεντρικοί δρόμοι όπως η Παγκάλου, η Πάρνηθας και η Δεκελείας που είναι γεμάτες από καταστήματα, μετατράπηκαν σε ποτάμια. Φρεάτια βουλωμένα και αυτοκίνητα που μετατράπηκαν σε βάρκες.
Το tvf.gr  που από την πρώτη στιγμή εντόπισε τα προβλήματα, έθιξε την αδράνεια του δήμου, βγήκε στο δρόμο και ρώτησε του δημότες.
Μιλώντας στο tvf.gr  τόνισαν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους.  Το πρόβλημα όμως με τις πλημμύρες δεν είναι σημερινό όπως μας επισημαίνουν. “Κάθε φορά που βρέχει πνιγόμαστε ! Ήμασταν τυχεροί που ο Ζορμπάς δεν μας χτύπησε με σφοδρότητα. Ακόμα όμως και έτσι ο δρόμος έγινε ποτάμι και το νερό έφτασε στην πόρτα του καταστήματος” είπε με απόγνωση ο κ. Γ. Σ ,που εργάζεται σε μαγαζί στην οδό Παγκάλου, (σ.σ πράγμα που δεν δικαιολογεί τις κακοτεχνίες στο σύστημα του δήμου)

“Σπάνια τα συνεργία του δήμου εμφανίζονται. Τώρα όμως που πλησιάζουν εκλογές  περνάνε πιο συχνά. Τα φρεάτια όμως και πάλι βούλωσαν” δήλωσε η κα Δ. Κ.

Ο Κατσανδρής Δημήτριος, ιδιοκτήτης φαρμακείου είπε “Το μεγάλο πρόβλημα στο δήμο είναι τα νερά της βροχής. Δεν υπάρχει κανένα βρόχινο αποχετευτικό δίκτυο. Λαμβάνουμε  μόνοι μας μέτρα για να μην μπει το νερό της βροχής στις περιουσίες μας”

Η κα Γ. Π ανάστατη μίλησε για τα συνεργία του δήμου  “Υπάρχουν άτομα αλλά δεν υπάρχει κανένας συντονισμός και οργάνωση από τον δήμο”  (σ.σ μας έλεγαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι έχουν λάβει μέτρα)