Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ζητά ο Πρωθυπουργός (Video)

151

Την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από την Ελληνική Βουλή θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ζητά ο Πρωθυπουργός

Η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

«Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και είναι γνωστό ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες και ήταν γνωστές οι ιδεολογικές μας διαφορές.

Συνεργαστήκαμε όμως έντιμα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στο Μέγαρο Μαξίμου και το τέλος της συνεργασίας τους στην κυβέρνηση.

«Κατά τη συνεργασία μας, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και καταφέραμε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, ενώ άνοιξε ο δρόμος για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας πως είχε ζητήσει από όλους «καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες».

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, προσθέτοντας πως θα κάνει δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη του.

«Δεν πρόκειται να δειλιάσω μπροστά στο εθνικό όφελος»

Τόνισε ότι η βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός της ρόλος στα Βαλκάνια .

Σημειώνοντας ότι στόχος είναι η εξασφάλιση ότι η χώρα μέσα από τις συμμαχίες και την πορεία της θα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Έχω διαμηνύσει με απόλυτη σαφήνεια, ότι μπροστά στο προφανές εθνικό συμφέρον, δεν πρόκειται να κάνω πίσω, δεν πρόκειται να δειλιάσω λογαριάσω ρίσκο και πολιτικό κόστος», υπογράμμισε.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως νέος υπουργός Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Πάνου Καμμένου, θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης:

«κι αυτό είναι σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ούτε ένα λεπτό τη συνέχεια, τη σταθερότητα και την πορεία που έχουμε χαράξει στον ευαίσθητο τομέα της Άμυνας», σημείωσε.

«Ο καθένας και η καθεμιά οφείλουμε στις κρίσιμες στιγμές να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στον τόπο, απέναντι σε αυτό που πιστεύουμε βαθιά ως εθνικό συμφέρον».

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε στις δηλώσεις του και επανέλαβε ότι παρότι το Σύνταγμα τού δίνει τη δυνατότητα για αναζήτηση ad hoc πλειοψηφιών, δεν το έκανε ούτε το 2015.

«Όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση με προέτρεπε να συνεχίσω, χωρίς να είναι σαφές ότι έχω την απόλυση πλειοψηφία των βουλευτών».

«Δεν θα το κάνω ούτε τώρα» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής «για να προχωρήσω μπροστά στις μεγάλες αυτές τομές.

Οι οποίες είναι απαραίτητες για τον τόπο, που θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία, αλλά και θα αναβαθμίσουν τον διεθνή ρόλο της χώρας. Και ο καθείς μπροστά στις δικές του ευθύνες» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών», ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει απόψε στις 8 το βράδυ, ομιλία, στο Μέγαρο Μουσικής.

πηγή ert.gr