Σχολείο στις 09:00 – Γαβρόγλου: Τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα

158

 

Για ένα μέτρο σωστό που ευνοεί και τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στο θέμα της έναρξης των μαθημάτων στο σχολείο στις 09:00, μια ώρα αργότερα δηλαδή, ένα θέμα το οποίο έχει προκαλέσει θετικά σχόλια αλλά και αντιδράσεις.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Κώστας Γαβρόγλου μίλησε για μια σκέψη που είναι το αποτέλεσμα επαφών με την επιστημονική κοινότητα. Όπως είπε θα συγκροτηθεί ομάδα με εκπαιδευτικός και στη συνέχεια θα αποφασιστεί τι θα γίνει. Θα υπάρξει συστηματική συζήτηση, ανέφερε ο υπουργός τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να κατηγορείται το υπουργείο από τη στιγμή που κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση και ξεκινάει και διάλογο.

Όπως ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου οι επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά αποδίδουν με καλύτερο τρόπο αργότερα.

Σε ό,τι αφορά στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο ο υπουργός ανέφερε ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν επιπτώσεις, ενώ το μέτρο βρίσκεται υπό συζήτηση και για το Δημοτικό καθώς και εκεί, όπως είπε, τα παιδιά υποφέρουν.

Το θέμα είναι πως είναι το παιδί είναι πιο αποδοτικό και δεκτικό στην εκπαιδευτική διαδικασία, τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ευνοούνται και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.