Στα ύψη “πετάει” η τιμή του πετρελαίου

163

Θα μείνουν  χιλιάδες  Έλληνες χωρίς θέρμανση!

Η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού καλπάζει στα υψηλότερα επίπεδα από ποτέ –πλέον ξεπέρασε τα 81 δολάρια- και φέρνει δεκάδες επιπτώσεις στον απλό κόσμο αλλά και «πονοκέφαλο» στην Κυβέρνηση.

 Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθεται η  Κυβέρνηση βλέποντας την ανεξέλεγκτη πορεία στα ύψη που έχει πάρει η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού. Κι αυτό γιατί  ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος, αναφορικά  με την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού αφού αυτός έχει συνταχθεί με τιμή μόλις 50 δολάρια το βαρέλι και ήδη η απόκλιση υπερβαίνει το 60%

Στους αρμόδιους του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης καθόλου δεν άρεσε η άρνηση της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσουν την παραγωγή προκειμένου να πέσουν οι τιμές.

Οι αυξήσεις, αν οι τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν να ανεβαίνουν, θα χτυπήσουν κυρίως τη μεσαία τάξη. Έτσι αναμένεται ότι  εκατοντάδες νοικοκυριά δεν θα μπορέσουν τον  χειμώνα να αγοράσουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν.

Προβλήματα όμως θα υπάρξουν και στο επίδομα θέρμανσης αλλά και  στις τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ.

Η μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων δεν θα ισοφαρίσει τη ζημιά που θα υποστούν οι συνταξιούχοι από τις αναμενόμενες λόγω πετρελαίου αυξήσεις σε καταναλωτικά αγαθά.