Στη σκιά της κυβερνητικής κρίσης με Καμμένο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

193

Στο επίκεντρο η οικονομία

Με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις πολιτικές εξελίξεις, τις… τριπλές κάλπες το ‘19 και την ανασυγκρότηση του κόμματος συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τις εργασίες της οποίας θα ανοίξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Βαριά σκιά -με ορθάνοιχτο μέτωπο το Σκοπιανό– ρίχνουν οι νέες τοποθετήσεις του Προέδρου των ΑΝΕΛ την εβδομάδα που πέρασε. Η συγκυρία που έχει διαμορφωθεί είναι ιδιαίτερη. Αποκτά, δε, μεγάλο ενδιαφέρον κατά πόσο ο Πρωθυπουργός θα θελήσει σήμερα να στείλει μηνύματα προς τον μικρό κυβερνητικό εταίρο τόσο για όσα είπε περί εναλλακτικού σχεδίου στα Βαλκάνια όσο και για τις βάσεις.

O Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στην αναβάθμιση του ρόλου Ελλάδας στην περιοχή, επαναλαμβάνοντας ότι «είμαστε προσηλωμένοι στην Συμφωνία Πρεσπών» σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Ακόμη, αναμένεται να ξεδιπλώσει τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή περίοδο, με αιχμή την ενίσχυση των εργαζομένων, την αύξηση των μισθών και την οικοδόμηση νέου κοινωνικού κράτους με δεδομένο τον στόχο για την υλοποίηση εξαγγελιών της ΔΕΘ. Ενώ θεωρείται δεδομένο ότι ο Πρωθυπουργός θα επαναφέρει τις διαχωριστικές γραμμές με τη Νέα Δημοκρατία.

Όσο για τα νέα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, εκτιμάται ότι οδεύουμε σε ένα ενιαίο όργανο με 21+2 (Πρόεδρο και Γραμματέα) μέλη, αλλά σε κάθε περίπτωση θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή.