Στην Αμερική ο πρωθυπουργός για τον ΟΗΕ

162

Προσφυγικό τουρισμός και επενδύσεις σε πρώτο πλάνο

Σημαντικές συναντήσεις έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Η οικονομία και η προσέλκυση επενδυτών είναι στις προτεραιότητες του Πρωθυπουργού.

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο περιθώριο των εργασιών, αναμένεται να έχει πολλές επαφές, οι οποίες θα αφορούν στην οικονομία και πιο συγκεκριμένα στην προσέλκυση επενδύσεων.

Την προσεχή Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Κυπριακό, προσφυγικό και οι σχέσεις των δύο χωρών αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία είναι η δεύτερη, μέσα σε διάστημα τριών μηνών μετά και τις συνομιλίες  που είχαν στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στην 73η σύνοδο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.