Στην «εντατική» η υγεία: Στην αναμονή 45 ασθενείς για κρεβάτι σε ΜΕΘ!

127

Μεγάλη η λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

 

Τουλάχιστον 45 ασθενείς περιμένουν το τελευταίο 24ωρο να «ελευθερωθεί» ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Αττική!

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, επισημαίνοντας το χρόνιο, δυστυχώς, πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ. Τη δεδομένη χρονική περίοδο, βεβαίως, η κατάσταση επιδεινώνεται και η θλιβερή αυτή λίστα μακραίνει επικίνδυνα, λόγω και του δυνατού κύματος γρίπης και λοιμώξεων που πλήττουν τον πληθυσμό.

Εξίσου σοβαρές με τη γρίπη επιπτώσεις στο πεδίο των ΜΕΘ, έχει όμως και η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών. Στην Αττική λειτουργούν 231 κλίνες ΜΕΘ, ενώ άλλες 25 είναι κλειστές διότι δεν υπάρχει προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως σε όλη τη χώρα είναι κλειστές 150 κλίνες ΜΕΘ. Αναφέρει χαρακτηριστικά την κατάσταση στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

Στα Ιόνια Νησιά λειτουργούν μόνο 5 κλίνες ΜΕΘ στην Κέρκυρα. Στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν λειτουργεί ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει ΜΕΘ 6 κλινών πλήρως εξοπλισμένη, ενταγμένη στον Οργανισμό του νοσοκομείου. Ωστόσο, είναι κλειστή. «Σκούριασαν τα πανάκριβα μηχανήματα μέσα στις ζελατίνες», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

 

 

Πηγή: ygeiamou.gr