Συγχωνεύεται εντός του 2019 η ΔΟΥ Αχαρνών με τη ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων

1127

Στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, ο Γιώργος Πιτσιλής τούς ανακοίνωσε ότι, μετά τη συγχώνευση της ΔΟΥ Αχαρνών με τη ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων, που θα γίνει μέχρι το τέλος του 2019, το επόμενο έτος έρχεται νέο κύμα συγχωνεύσεων εφοριών

 

Η Focus Media Group είχε ασχοληθεί εκτενώς με το φλέγον θέμα της συγχώνευσης της ΔΟΥ Αχαρνών, αναδεικνύοντας το μέσω ραδιοφωνικών εκπομπών. Μάλιστα ερχόμενη σε επικοινωνία με βουλευτές και αρμόδιους φορείς, είχε καταφέρει το θέμα να μεταφερθεί και στην Βουλή, με τις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Ανατολικής Αττικής, με την Νέα Δημοκρατία, Γεωργίου Βλάχου και με τον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρολιάκου.

Η τότε υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχε δεσμευτεί μάλιστα, πως θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επανεξετάσουν το θέμα. Δυστυχώς όμως, μετά και την τελευταία εξέλιξη, φαίνεται πως η συγχώνευσή της ΔΟΥ Αχαρνών με τη ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων θεωρείται οριστική.

Με βάση τον υπηρεσιακό σχεδιασμό, πρόκειται να ενωθούν:

Οι δύο εφορίες του Περιστερίου, η Εφορία Παλαιού Φαλήρου με τη ΔΟΥ Νέας Σμύρνης, η αντίστοιχη του Βύρωνα με τη ΙΖ’ ΔΟΥ, της Ηλιούπολης με του Αγ. Δημητρίου, η ΔΟΥ Χαλανδρίου με την Εφορία Ψυχικού, του Γαλατσίου με τη ΙΔ’ ΔΟΥ και η Εφορία Αμαρουσίου θα αναβαθμιστεί σε Α’ τάξης.

Το κύμα των συγχωνεύσεων θα καλύψει τις εφορίες και της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων πόλεων. Η ΔΟΥ Καλαμαριάς θα ενωθεί με την Η’ ΔΟΥ, της Ιωνίας με την Α’ ΔΟΥ, η ΣΤ’ με τη Δ’ ΔΟΥ, ενώ θα παραμείνουν ως έχουν η Ε’ ΔΟΥ, η Ζ’ και των Αμπελοκήπων. Συγχωνεύσεις σχεδιάζονται επίσης στον Βόλο και στην Πάτρα.

Ο σχεδιασμός, προβλέπει το κλείσιμο των εφοριών, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος της φορολογικής διοίκησης και να ενισχυθούν με πρόσθετο προσωπικό τα τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού (κατασχέσεις κλπ).

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ ψάχνει κτίρια που θα στεγάσουν τις εφορίες οι οποίες θα προκύψουν μετά τη συγχώνευση.