Συντάξεις: Νοέμβριο οι αποφάσεις για τις μειώσεις

145

Μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένουμε τον Δεκέμβριο προκειμένου να μάθουμε εάν θα περικοπούν τελικά οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου.

Πριν τις 21 Νοεμβρίου η οριστική απόφαση για τις συντάξεις σε έκτακτο Eurogroup – Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος ότι δεν θα γίνουν οι περικοπές – Το παρασκήνιο και ποιοι πιέζουν για τις περικοπές

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup πριν την 21η Νοεμβρίου, ημερομηνία κατάθεσης του οριστικού προϋπολογισμού στην Βουλή των Ελλήνων.

Η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι μάλλον παρακινδυνευμένη δεδομένου ότι ανάμεσα στους δανειστές υπάρχουν όσοι υποστηρίζουν την ελληνική πλευρά, όσο είναι απέναντι και βέβαια υπάρχουν και οι ουδέτεροι. Στην πρώτη κατηγορία είναι το σύστημα των Βρυξελλών, στην δεύτερη το ΔΝΤ μαζί με τις αγορές και στην τελευταία ΕΚΤ και ESM. Οι τελευταίοι μάλλον θα είναι και αυτοί που θα κρίνουν το «παιχνίδι» σύμφωνα με τον Θανάση Παπαδή και το newsit.gr.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος πως δεν θα κοπούν οι συντάξεις ενώ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση ψήφισε τότε το μέτρο (μαζί με την μείωση στο αφορολόγητο) «γιατί είχαμε γερμανικές εκλογές, και άλλες χώρες είχαν εκλογές, οι οποίες μας είπαν ότι θέλουμε το ΔΝΤ μέσα στο πρόγραμμα».