Τέλος η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευσης κυκλοφορίας

77

Νέα χαλάρωση μέτρων αποφασίστηκε σήμερα από τους λοιμωξιολόγους, με την επιτροπή να ανάβει το «πράσινο φως» για να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής, στην οποία πρωτίστως συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ετέθη και εγκρίθηκε και μια σειρά νέων μέτρων χαλάρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο πλήρους άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής σε self test για τους εμβολιασμένους.

Την ίδια ώρα, έγινε δεκτό το όριο των ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση να αυξηθεί στα 10 άτομα και θα επιτρέπονται 120 άτομα ανά 1.000m2 επιφάνειας παραλίας.

Ωστόσο, η επιτροπή αποφάσισε να μην επιτρέψει την αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις στα 400, από τα 300 που ισχύουν σήμερα.Το θέμα των μασκών στους εξωτερικούς χώρους εικάζεται ότι ετέθη ως ζήτημα εκτάκτως και λόγω του καύσωνα που έχει ήδη αρχίσει να σαρώνει τη χώρα μας.

 

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται να πετάξουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από αύριο, 24 Ιουνίου.

Το τι μέλλει γενέσθαι και από πότε, αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.