Τέλος οι τζαμπατζήδες στο μετρό – Ποιο είναι το νέο σχέδιο αντιμετώπισης

300

Μπορεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο να άλλαξε τα δεδομένα στις σταθερές συγκοινωνίες και να έβαλε τέλος στη στρατιά των ατόμων που χρησιμοποιούσαν το μετρό χωρίς να ακυρώνουν το εισιτήριο τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πια τζαμπατζήδες

 

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, όπου με ένα εισιτήριο περνούν από τις πύλες δύο ή και περισσότερα άτομα, έχει αναθέσει τη διενέργεια ειδικής μελέτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προκειμένου να εντοπίσει τις αιτίες και να αναζητηθούν τρόποι για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τώρα οι πύλες στους σταθμούς του μετρό παραμένουν ανοιχτές για περίπου 8 δευτερόλεπτα, χρόνος που οι τζαμπατζήδες εκμεταλλεύονται, περνούν χωρίς να πληρώσουν και χρησιμοποιούν το μετρό χωρίς κανένα κόστος.

Στον χρόνο των 8 δευτερολέπτων κατέληξε ο ΟΑΣΑ μετά από μελέτη που ετοίμασε η ανάδοχος εταιρεία, Hellas Smart Ticket, και ύστερα από εκτεταμένες δοκιμές.
Τώρα το έργο του ΕΜΠ είναι αφενός να καταγράψει τι ισχύει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη και πώς αντιμετωπίζουν εκεί το φαινόμενο του τζάμπα…

Φυσικά, ένα άλλο μέτρο που έως τώρα λειτουργούσε ήταν οι έλεγχοι στα μέσα μεταφοράς. Η επαναφορά των ελέγχων στα μέσα μεταφοράς θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν από τους στόχους που θα τεθεί στις συγκοινωνιακές εταιρείες από το Υπερταμείο.

Πηγή: economistas.gr