Θαμμένες δαπάνες 87.000.000 € στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2010-2014

177
Θαμμένες δαπάνες ΚΕΕΛΠΝΟ

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την κατάθεση τριών εμπειρογνωμόνων-ορκωτών λογιστών στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

«θαμμένες» δαπάνες 87.000.000 € ,βρήκαν οι οκρωτοί λογιστές, στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2010-2014

Αποκάλυψαν την υπάρξη «μαύρης τρύπας» 89,3 εκ. ευρώ στα ταμεία του Κέντρου. Οι εμπειρογνώμονες, έκαναν λόγο στο πόρισμά τους για μεγάλες «διαφορές» στα οικονομικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη κάνει λόγο ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, Αντώνης Μπαλωμενάκης:
«Αποδεικνύεται ότι οι απολογισμοί που έστελνε το ΚΕΕΛΠΝΟ προς το υπουργείο Υγείας δεν ήταν έγκυροι».

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο κύριος Μπαλωμενάκης εκτιμά πως προκύπτουν ζητήματα και για τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου:

«Δεν είναι δυνατό να υπέπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή του οποιουδήποτε υπουργού Υγείας και να μην έστειλε την υπόθεση στο εισαγγελέα, όπως υποχρεούται κι από το νόμο».

Άλλα αναφέραν ταμειακά διαθέσιμα, άλλα μαρτυρούσαν οι τράπεζες

Από τη μεριά τους, οι ίδιοι οι εμπειρογνώμονες σκιαγράφησαν, μια χαώδη κατάσταση σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονοµική διαχείριση των εκατοµµυρίων του δηµόσιου χρήµατος που εισέπραττε ο φορέας υγείας.

Το αποτέλεσμα, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, ήταν να μην είναι σε θέση να δηλώσουν σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η διαφορά των 89 εκ ευρώ κι αν πρόκειται όντως για έλλειµµα.

Αυτό ήταν που έδωσε την αφορμή στους εκπροσώπους της ΝΔ στην Εξεταστική να μιλήσουν για «κατάρρευση της κυβερνητικής μυθοπλασίας για την ύπαρξη ελλειμμάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα επόμενα βήματα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής τονίζει ότι το τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη:

«Εμείς όλα όσα έχουμε εντοπίσει θα τα καταγράψουμε στο πόρισμα και θα τα στείλουμε στην Εισαγγελία, προκειμένου να ερευνηθεί κατά πόσο ήταν νόμιμη η διακίνηση των συγκεκριμένων ποσών».

Πηγή tvxs.gr