Θλίψη για τον Γιώργο Παπαζήση

766

«Έφυγε» ο «Μανωλιός» του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου 

Ο Γιώργος Παπαζήσης, ένας από τους τελευταίους της παλιάς γενιάς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, «έφυγε» σε ηλικία 80 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Παπαζήσης, ο Κρητικός Μανωλιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, «έφυγε» για την Γειτονιά των Αγγέλων. Πήγε να συναντήσει τον αγαπημένο του φίλο Νίκο Σταυρίδη και τον μεγάλο του έρωτα που όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξη του, ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Σεμνός, χαμηλών τόνων αλλά σαρωτικός στις κινηματογραφικές του ταινίες όπου καθιέρωσε τον ρόλο του Κρητικού, ο Γιώργος Παπαζήσης που πάντα σκορπούσε το γέλιο, έφερε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Όμως και ο κόσμος στην προσωπική σελίδα στο facebook του ηθοποιού, έδειξε την θλίψη του με μηνύματα συλλυπητηρίων.

Αν και την Χρυσή Εποχή του Κινηματογράφου ο «Κρητικός» του είχε γίνει σήμα κατατεθέν, ο ίδιος αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του για να μην τυποποιηθεί.
Όπως είχε πει ο ίδιος «έσπασε» εκείνα τα χρόνια το συμβόλαιο του με την τότε κολοσσό εταιρεία του Κινηματογραφικού Οργανισμού Καραγιάννης- Καρατζόπουλος για να μην τυποποιηθεί μόνο στον συγκεκριμένο ρόλο. Κι απ’ ότι είχε τονίσει «Δεν το μετάνιωσα καθόλου, κέρδισα τον Παπαζήση!» Και πράγματι ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα και στο θέατρο που αγαπούσε περισσότερο με σημαντικούς ρόλους.

Ο Σταυρίδης, η Αλίκη και ο έρωτας

 Ο καλύτερος του φίλος ήταν ο Νίκος Σταυρίδης παρόλο που είχαν διαφορά ηλικίας όπως είχε πει σε συνέντευξη του, αποκαλύπτοντας μάλιστα άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του αγαπημένου του φίλου. «Να σου πω εγώ πότε έβριζε, όταν του πήγαινες κόντρα στον Ολυμπιακό, γινόταν τρελός. Ήταν εκπληκτικός τύπος, ωραίος.
Και βέβαια ήταν και γυναικάς

Ο Γιώργος Παπαζήσης αν και ερωτεύθηκε και παντρεύτηκε την ηθοποιό Τιτίκα Στασινοπούλου αλλά χώρισαν με συναινετικό διαζύγιο τα 2015, είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του ότι ο μεγάλος του έρωτας του ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του «Δεν μπορώ να εκφράσω τι αισθανόμουν για την Αλίκη. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Ήταν μια προσωπικότητα που έλαμπε».

Συνολικά είχε πρωταγωνιστήσει σε 36 ταινίες ενώ και οι ρόλοι του στο θέατρο – κυρίως στην επιθεώρηση και στην κωμωδία– τον καθιέρωσαν ως έναν από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς.