Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο και την 25η Μαρτίου

93

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει, το τριήμερο απέχει λίγες… ώρες και ο καιρός, ευτυχώς για όσους θα θελήσουν ή θα μπορέσουν να φύγουν, θα είναι καλός. Εκτός αν θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο, οπότε ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα

 

Γενικά ο καιρός το επόμενο τριήμερο θα είναι καλός, με ηλιοφάνεια αλλά και ισχυρούς βόρειους ανέμους, που πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Την 25η Μαρτίου, λοιπόν, οι παρελάσεις θα γίνουν με… ήλιο και βοριαδάκι.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία του μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Το Σάββατο (23.03.2019) και την Κυριακή (24.03.2019) θα υπάρξουν μόνο κάποιες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου, νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας, για παράδειγμα, στους 20 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και τους 18 στη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις νυχτερινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Εκείνο που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ιδίως την Κυριακή, όταν αναμένεται κατά τόπους στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο να φτάσουν 9 μποφόρ.

Το Σάββατο, οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ, ενώ τη Δευτέρα (25η Μαρτίου) μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.