Το μήνυμα του δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού για τη νέα σχολική χρονιά

110

Το πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά χτύπησε σε όλα τα σχολεία της χώρας.Το δικό του μήνυμα και τις ευχές του σε όλους τους μαθητές,τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς έστειλε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός

 

Το μήνυμα του δημάρχου Αχαρνών:

”Σήμερα αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά. Στην αφετηρία της συνοδεύεται από όνειρα, προσδοκίες, ανησυχίες αλλά και στόχους. Για όλους τους μαθητές το σχολείο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής τους. Εδώ ανάμεσα σε φίλους, συμμαθητές, δασκάλους και καθηγητές θα πάρουν μαθήματα παιδείας, αλλά και ζωής.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αρμόδιοι να φροντίσουμε το περιβάλλον που θα περνάνε τόσες ώρες κάθε μέρα να είναι φιλόξενο. Απέναντι σε πολλές δυσκολίες καταφέραμε τα σχολεία που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά μας να είναι ασφαλή. Είναι όμως μια προσπάθεια που δεν έχει τέλος. Θα είναι διαρκής και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς θα προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τις συνθήκες μάθησης.

Μόνο έτσι τα παιδιά μας θα μπορούν να είναι αφοσιωμένα στο δικό τους έργο, να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις, να έχουν νέες κοινωνικές εμπειρίες και κυρίως να αγαπήσουν τη μάθηση. Η παιδεία θα είναι το πρώτο τους όπλο στη μάχη που θα δώσουν μεγαλώνοντας στο στίβο της ζωής κι εμείς πρέπει να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τους εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές και ποιοτικό σχολικό περιβάλλον.

Σε όλους τους μαθητές εύχομαι να έχουν μια καλή νέα σχολική χρονιά και στο τέλος της να έχουν κατακτήσει τους στόχους τους. Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι καλή δύναμη στο σπουδαίο έργο που επιτελούν για τα παιδιά μας. Σε γονείς και κηδεμόνες εύχομαι να έχουν τη θέληση να συμπαραστέκονται στα παιδιά τους, συνδράμοντας κι αυτοί από τη δική τους πλευρά.

Για μένα προσωπικά, που άλλωστε ανήκω στην εκπαιδευτική κοινότητα, η στήριξη του έργου όλων σας δεν επιδέχεται διαπραγμάτευσης. Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας για να έχουμε όλοι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά”

 

 

Δήμαρχος Αχαρνών

Σπύρος Ι. Βρεττός