Τορπιλίζει τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν η Τουρκία – Επικήρυξε τους 8 Τούρκους αξιωματικούς!

191

Σε μια κίνηση που μόνο ως πολεμική μπορεί να χαρακτηριστεί προχώρησε η Τουρκία, μόλις λίγες ώρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φτάσει στην Άγκυρα για τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αποφάσισε να επικηρύξει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα.

Την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφτεί το παλάτι του Ερντογάν, η Τουρκία, δια του υπουργείου Εσωτερικών, αποφάσισε να κάνει γνωστό ότι επικηρύσσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Μάλιστα, όρισε το ποσό επικήρυξης στις 700.000 ευρώ για τον καθένα!

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, τους οποίους από την πρώτη στιγμή η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει «πραξικοπηματίες» και «τρομοκράτες», κατατάσσονται στην κατηγορία των τρομοκρατών, στη λεγόμενη «κόκκινη λίστα».

Όλη η λίστα όπως τη δημοσίευσε το πρακτορείο Anadolu

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι η Τουρκία ζητά ξανά την έκδοσή τους από την Ελλάδα.

Τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε φροντίσει από χθες να «δυναμιτίσει» και ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν. Ανέφερε πως η ατζέντα των συνομιλιών Ερντογάν – Τσίπρα θα περιλαμβάνει «καυτά» θέματα, όπως αυτό των… «Τούρκων» της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου!

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr