Πώς το διαδίκτυο «μεταμορφώνει» τη ΕΡΩΤΙΚΗ ΖΩΗ των ζευγαριών???

115

 

 

 

Είναι γεγονός πως η ερωτική ζωή των ζευγαριών έχει αλλάξει, και, μάλιστα, όπως καταδεικνύουν και πρόσφατες έρευνες, βασικός τρόπος ενίσχυσης του σεξουαλικού ενδιαφέροντος, έχει γίνει το πορνογραφικό υλικό που διατίθεται δωρεάν από πληθώρα sites παγκοσμίως.
Δεν είναι λίγα αυτά που- κατά καιρούς- έχουμε διαβάσει για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας η προβολή ταινιών ερωτικού περιεχομένου. Πολλοί ερευνητές διατείνονται πως οι αισθησιακές ταινίες  απειλούν, τόσο την σεξουαλική, όσο και ψυχική μας υγεία, είναι εθιστικές και η συστηματική προβολή τους μπορεί να  προκαλέσει μέχρι και …απώλεια μνήμης!
Αναμφισβήτητα, υπάρχει μεγάλη δόση υπερβολής σε όλα αυτά και νέα έρευνα έρχεται να το πιστοποιήσει.
Ερευνητές μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα  52 ενηλίκων που δήλωσαν «εθισμένοι στις ερωτικές ταινίες» (26 ανδρών και 26 γυναικών). Συγκεκριμένα, μπόρεσαν να διακρίνουν με εγκεφαλογράφημα τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους  τη στιγμή που παρακολουθούσαν «ταινίες ενηλίκων».
Σκοπός τους ήταν να διαπιστώσουν εάν υφίστανται  νευροχημικές αλλαγές στον εγκέφαλο, οι οποίες να μοιάζουν με  εκείνες που παράγονται από εθιστικές ουσίες, όπως η κοκαΐνη και η νικοτίνη, δηλαδή, εάν οι ερωτικές ταινίες προκαλούν εθισμό.
Από την έρευνα προέκυψαν τα εξής:
•    Δε διαπιστώθηκε καμία απολύτως ομοιότητα στην επίδραση που έχουν στον εγκέφαλο οι εθιστικές ουσίες και η θέαση αισθησιακών ταινιών.
•    Αρέσκονται σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου άνθρωποι με αυξημένη λίμπιντο (ερωτική επιθυμία), κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό και θεμιτό.
•    Κατά τη θέαση πορνό ενεργοποιούνται οι ίδιες βιοχημικές, βιολογικές και συναισθηματικές διαδικασίες που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια της πραγματικής σεξουαλικής πράξης.

Το μόνο αρνητικό που διαπιστώθηκε είναι πως η συστηματική θέαση τέτοιου είδους ταινιών τείνει να  δημιουργεί μύθους που εύκολα μπορούν να κλονίσουν το ζευγάρι, καθώς, κυρίως  στον άνδρα, αυξάνεται η προσδοκία  η σύντροφος του να είναι στο κρεβάτι σαν την πρωταγωνίστρια της ταινίας, ενώ οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν ανασφαλείς, τόσο για το κορμί τους (που δεν μοιάζει με αυτό της πρωταγωνίστριας), όσο και για την ικανοποίηση που μπορούν να προσφέρουν.
Συνεπώς, εάν υπάρχει συναίνεση και των δύο εμπλεκόμενων, το πορνό είναι κάτι απολύτως υγιές, που μπορεί να λειτουργήσει ως αφροδισιακό και να βοηθήσει ένα ζευγάρι να εμπλουτίσει τη σεξουαλική του ζωή και να αυξήσει την ερωτική επιθυμία και διέγερση.  Όμως, δεν πρέπει να το αφήνουμε να αντικαταστήσει τις πραγματικές σχέσεις. Μην ξεχνάς, πως καμία έτοιμη εικόνα σεξ, όσο “τέλεια” κι αν πλασάρεται, δε μπορεί να είναι πιο ερεθιστική από αυτήν που έχεις ονειρευτεί ή φανταστεί να μοιραστείς με τον σύντροφό σου.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here