Με την πρέπουσα τιμή και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι Αχαρνές τίμησαν τη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Ευξείνου λέσχης Αχαρνών ο καπετάν Ευκλείδης με την τέλεση τρισάγιου και την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του εμβληματικού Καπετάν Ευκλείδη, ως σύμβολο αντίστασης και θυσίας των Ακριτών του Πόντου.
Μικροί και μεγάλοι, κρατώντας φαναράκια, συμμετείχαν σε μια πορεία μνήμης στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο Μνημείο Ηρώων Ακριτών του Πόντου, στο Πάρκο Μνήμης. Εκεί, παρουσία εκπροσώπων κομμάτων , φορέων και πλήθους κόσμου, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια.
Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της δικαίωσης των θυμάτων.
Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τους ήχους της ποντιακής λύρας και τον επιβλητικό χορό Σέρρα από τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης, καθηλώνοντας τους παρευρισκόμενους και δίνοντας την υπόσχεση πως η ιστορία του Πόντου θα παραμείνει ζωντανή στις επόμενες γενιές.
Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ
Ακολουθείστε μας στο google news πατώντας το αστεράκι πάνω δεξιά !








