Αχαρναϊκός ώρα μηδέν ;

869

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις το προσεχές χρονικό διάστημα ως αναφορά την τύχη και το μέλλον του ποδοσφαιρικού σωματείου του Αχαρναϊκού.

Η απόφαση αποχώρησης των μεγαλομετόχων Δημήτρη και Χρήστου Μάρκου από την διοίκηση της ομάδας εγείρει πολλά ερωτηματικά ως αναφορά την τύχη της ομάδας.  Η οικογένεια Μάρκου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα  έκανε ξεκάθαρο ότι το πλάνο της ήταν η εξυγίανση της ομάδας και η επιστροφή της και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ιδιαίτερα ο Χρήστος Μάρκου που ήταν ο εμπνευστής και ο άνθρωπος που σχεδίασε και οργάνωσε το αύριο του Αχαρναικού διοικητικά και αναπτυξιακά   ( εκτός αγωνιστικών θεμάτων )

Από τότε μέχρι και την αποχώρησή της από την προεδρία της ομάδας, ξέσπασε πόλεμος αναρτήσεων και δηλώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κύριο σκοπό να δημιουργηθεί κλήμα πόλωσης και ασάφειας ως προς το μέλλον της ομάδας.

Εδώ όμως δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα ήταν η άρνηση ορισμένων η ομάδα να αλλάξει σήμα, χρώματα και εμφανίσεις. Λογικό θα πει κάποιος, μα αν ανατρέξουμε στην 80χρονη ιστορία της ομάδας θα δούμε πως η ομάδα από την ίδρυσή της άλλαξε όχι μόνο εμφανίσεις αλλά και 4 ονόματα και σήματα και παρόλο που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Χρήστος και ο Δημήτρης Μάρκου , δεν διαπραγματεύονταν ποτέ την αλλαγή του ονόματος από Αχαρναϊκό .

Ωστόσο το μεγαλύτερο αγκάθι της ομάδας που την οδήγησε μαζί με όλα τα άλλα στην σημερινή τραγική κατάσταση είναι το οικονομικό πρόβλημα. Τα χρέη που υπάρχουν από τις προηγούμενες διοικήσεις, τα οποία είναι υπέρογκα για το βεληνεκές της ομάδας αυξάνονται. Τι θα γίνει λοιπόν με την κάλυψη και την εξάλειψη τους;

Η πρόταση ο δήμος Αχαρνών να τα αναλάβει, που για κάποιος αποτελεί σημαία, είναι το λιγότερο εξοργιστική! Μπορεί η ομάδα να δημιουργήθηκε από τις δωρεές και των μόχθο των Μενιδιατών, όμως σε έναν δήμο που παραμένει υπό οικονομική επιτήρηση με πολλά προβλήματα, η κάλυψη των χρεών που κάποιοι ‘’προηγούμενοι’’ δημιούργησαν δεν αποτελεί πανάκεια. Άλλωστε βάσει νόμου απαγορεύεται η οποιαδήποτε συμμέτοχή δήμου σε αθλητικό σωματείο, πόσο μάλλον οικονομική!

Ο Αχαρναϊκός είναι η ζωντανή ιστορία των Αχαρνών. Χάρισε αίγλη και δόξα στον τόπο. Έβγαλε τους Μενιδιάτες στους δρόμους και κατέχει ένα κομμάτι στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή την ζωντανή ιστορία κάποιοι την καπηλεύτηκαν προς ίδιον όφελος και την καπηλεύονται μέχρι και σήμερα. Είναι αυτοί που δεν άφησαν την οικογένεια  Μάρκου έστω να κάνει σαφές προς τους πολίτες το όραμα και τους στόχους τους. Είναι αυτοί που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι αντιπολίτευση σε όποια νέα ιδέα υπάρχει αλλά οι ίδιοι δεν έχουν θέση , όραμα και προπαντός εφικτή λύση . Είναι αυτοί που είναι ευχαριστημένοι ίσως με την κατρακύλα της ομάδας και τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις. Είναι αυτοί που στερούν από τα νέα παιδιά του τόπου το όνειρο να γραφτούν στις ακαδημίες της ομάδας και να αγωνιστούν για αυτήν.

 

Το Focus Web Tv το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει μία πρώτη εκπομπή για όλα όσα έχουν συμβεί και θα συμβούν στον Αχαρναϊκό, κρίνοντας ότι αποτελεί σοβαρό θέμα για την πόλη μας.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να τοποθετηθεί και να συμμετάσχει στην εκπομπή. Θα δώσουμε βήμα, σε όποιον έχει θέσεις και τεκμηριωμένα σχέδια για το μέλλον του Αχαρναικού, χωρίς καμία διάκριση .  Πιστεύουμε ότι όλος ο Αχαρναικός λαός πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις όλων όσων θα κρίνουν το μέλλον του Αχαρναικού , ώστε να κριθούν όταν έρθει η ώρα .

 

Για την συμμετοχή στην εκπομπή , αποστείλετε email στο : press@tvf.gr